Voimaa ja vitamiineja granaattiomenasta

maanantaina, helmikuuta 01, 2016

Talven aikana kaipaa etenkin piristystä ja energiaa ruuasta. Hedelmät, marjat ja kasvikset sisällytettynä monipuolisesti ruokavalioon takaa ainakin sen, että ruokailu pysyis tarpeeksi terveellisenä. Mitä enemmän värejä, sen terveellisempää.

Mun hedelmä/marjahimot menee aika kausittain ja joku aika sitten päädyin nappaamaan kaupasta ostoskoriin granaattiomenia. En muistanutkaan, kuinka hyviä ne on, kunhan osaa kuoria ne oikein, niin välttää punaiset läiskät vaatteilla ja keittiössä. Granaattiomenaa oon syönyt melkein päivittäin siitä lähtien, kun sitä pari viikkoa sitten ostin. Tässä teillekin muutama fakta ja oleellinen asia kyseisestä superfoodista.
Granaattiomena sisältää paljon mm. A-, C-, & E-vitamiineja, sekä antioksidantteja ja rautaa.
Granaattiomenan terveydellisten vaikutusten lista on pitkä, sen on todettu mm. hidastavan ihon vanhenemista, suojaavan maksaa sekä ehkäisevän sydän- ja verisuonitauteja. Siinä vain muutama maininta useista positiivisista vaikutuksista.

Sen lisäksi, että se tekee hyvää terveydelle, se myös näyttää ruuassa kauniilta. Granaattiomenaa käytetään paljon salaateissa, leivonnaisissa ja vaikka jogurtin tai aamupuuron seassa. Jos haluat niistä ekstraraikkaita, säilytä siemeniä hetken aikaa pakkasessa ennen tarjoilua!

Hyvä ja tuore granaattiomena on väriltään ruskean punainen. Se maistuu ja säilyy parhaiten jääkaapista otettuna.

Sitten siihen mielenkiintoiseen seikkaan, miten kyseinen hedelmä kuoritaan, ja siemenet irrotetaan koteloistaan? Pehmitä hedelmää hieman pyörittelemällä sitä vaikka pöytää vasten. Aloita viiltämällä hedelmän keskustan ympäri viilto, joka ei uppoa kuitenkaan liian syvälle. Irrota hedelmän puolikkaat sormilla toisistaan. Sen jälkeen ota puolikas käteesi siemenkota alaspäin ja ala koputtelemaan kauhalla siemeniä kulhoon. Siemeniä tulee yllättävän paljon kokonaisesta granaattiomenasta ja kuoriminen on todella sen maun arvoista.


Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate