Minne brunssille Helsingissä

sunnuntaina, helmikuuta 07, 2016




Välillä on ihana nukkua viikonloppuna pitkään ja siirtyä syömään aamupala/lounas pitemmän kaavan
mukaan brunssina jonnekin ulos. Helsingissä on yks paikka, mikä on mun suosikki ylitse muiden, kun valitaan brunssipaikkaa. Sieltä saa aina tuoretta, monipuolista ja vähän jotain muuta kuin se mitä yleensä hotellien perus "nakki-karjalanpiirakka-puuro" -aamupala pitää sisällään. Eihän siinäkään mitään vikaa oo tosin.

Mutta kun brunssista maksaa vajaa 20 €, on kiva että se on sellanen, mitä ei ihan kotona sais aikaseksi. Tää paikka minne on aina yhtä ihana mennä, on Punavuoren SIS. Deli + Cafén brunssi. Se tarjoillaan la-su klo 9-15 välillä. Varaus kannattaa tehdä etukäteen, mutta me ollaan aina poikaystävän kans kaksistaan liikkuessa löydetty pöytä, vaikkei oo varattusitä etukäteen.

Saksalaista kahvila ja leipomokulttuuria Helsingissä huokuvan SIS. Deli & Cafen brunssilla tarjoillaan erityisen paljon kasvis- ja gluteenittomia vaihtoehtoja, lähellä valmistetuista ja terveellisistä raaka-aineista. Tiskiltä saa tilattua myös pienpaahtimossa tuotettua kahvia.








Brunssilla ei siis tarjoilla perinteistä suomalaiseen aamupalaan kuuluvaa munakokkelia tai karjalanpiirakkaa, vaan voit koota tuoreen leivän seuraksi lautaselle vaikka paria erilaista juustoa, pestoa, hummusta, lohitahnaa ja jälkkäriksi marjoja tai mysliä jogurtin kans tai pieni annos tuoretta smoothieta. Valikoimasta löytyy myös croissantteja ja suklaakakkua sekä jotain suolasta piirakkaa, mun makuun ainakin ihan täydellinen runsaampi aamupala keskustan sykkeessä.

Hyvän ruuan lisäksi paikka on mun mielestä viihtyisä ja täynnä mukavaa tunnelmaa, kun porukkaa käy laidasta laitaan niin lapsiperheistä sinkkuihin ja kaveriporukoihin. Sijainti Punavuoressa on idyllinen ja siitä on helppo jatkaa päivää keskustan tuntumaan tai vaikka Kaivarin rantaan kävelylle.

Me käytiin täällä viimeks joulun aikaan, alkoi nyt houkuttaa taas noiden herkkujen ääreen, kun näitä kuvia kattoo.





Eilen käytiin ihastelemassa Helsinkiä korkeuksista Sokos Hotelli Tornin Atelier Barista 12.kerroksesta. Paikka on kesäisin aina ihan täynnä, mutta eilen meidän lisäksi siellä oli vaan muutamia turisteja. Sieltä löytyy myös Helsingin parhaat vessanäkymät, jotka on esitelty kunnialla ainakin jossain Levottomat leffassa. ;)

Ihanaa sunnuntaita!



-Nina

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate