Mustikkaiset proteiiniletut

tiistaina, helmikuuta 23, 2016




Nyt on kaikki vitamiinit ja piristykset tarpeen, sillä oon toistamiseen flunssassa kuukauden sisään. Ollaan vuorotellen sairastettu poikaystävän kans ja nyt tuntuu olevan normaalia sitkeämpää tää taudin taltuttaminen.

Sairastaessa lepäily on tietenkin olennaista, mutta usein kotona ollessa en malta olla puuhailematta jotain. Esimerkiksi tv:n katselu ittekseen on mulle jotenkin äärimmäisen haastavaa, helposti huomio kiinnittyy kaikkeen muuhun kotona ja joudun oikein keskittymään siihen, että maltan "olla vaan". Toisaalta päivät hujahtaa nopeasti näin sairastellessakin. Lukien, syöden, leipäillen ja netissä seikkaillen saa yllättävän nopeasti ajan kulumaan. Ja eiköhän tää tautikin ala tästä pian helpottaa.

Viime viikonloppuna kokeilin eka kertaa suosittua hiilaritonta herkkua, proteiinilettuja. Ja oli ne kyllä hyviä! Lettujen kanssa söin mustikoita, kuivattuja vadelmia, banaaniviipaleita, kookoshiutaleita ja hunajaa. Jatkossa varmaankin normaali letut väistyy näiden tieltä, koska nää nyt todistaa, että vehnäjauhoja ei todellakaan tarvi herkullisen lopputuloksen aikaansaamiseksi.



PROTEIINILETUT & MUSTIKKASMOOTHIE

Letut
2 kananmunan valkuaista
1,5 banaania
0,5 dl kaurahiutaleita
auringonkukansiemeniä
kaakaonibsejä
0,5 dl kauramaitoa
suolaa
1 tl vaniljasokeria

Pilko banaani ja sekoita muiden aineiden kanssa blenderissä.
Paista öljyssä ja tarjoile marjojen, banaaninviipaleiden, kookoshiutaleiden ja hunajan kanssa. Kuivattuja marjoja ostin Punnitse & Säästä liikkeestä.

Smoothie
1dl jäisiä mustikoita
maustamatonta rahkaa
limeä
chiasiemeniä
vettä


Letut ja smoothie sopi loistavasti yhteen. Kylmä ja raikas smoothie tasapainottaa kivasti lämpimiä lettuja. Makean himon yllättäessä nää on helppo toteuttaa kotoa usein löytyvistä perus raaka-aineista. Letut oli näin ensi koettamalla aika ohuita, joten ehkä ens kerralla lisään vähän taikinaseoksen kuivien aineiden määrää. Lisukkeet lautasella on olennainen osa annosta ja niillä saakin kikkailtua kivoja yhdistelmiä.


Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate