Marjaisa granola

torstaina, helmikuuta 04, 2016





Niin kuin oon pariin kertaan täällä blogissakin kertonut, niin aamupalat on mun ehdoton lemppariruokailuhetki päivässä, apua mikä sanahirviö, ja sitä uudistaakseni valmistin tänä aamuna itsetehtyä granolaa.

Granola eroaa myslistä siten, että se paahdetaan uunissa hunajan ja voin kans, kun taas mysli kostutetaan usein vaahterasiirapilla ja öljyllä. Granola on siis rapeampaa ja omaan mieleen maistuvampaa, kuin mysli.

Oon ollut kaupan hyllyn myslipusseja kohtaan aina vähän nirso, kun en pidä kuivatuista hedelmistä tai rusinoista niissä ja tosi monissa sekotuksissa niitä aina näkyy. Granolaa on tosi helppo tehdä itse ja yhdellä kerralla voi valmistaa isommankin satsin, joka säilyy tuoreena pitkään ilmatiiviissä purkissa.

Takaan, että kerran maistettuasi itsetekemää granolaa, et halua enää valmispaketteja ostaakaan. Itse syön granolaa mieluiten maustamattoman jogurtin kans. Granola on siitä piristävä vaihtoehto, että siitä saa loputtomasti erilaisia makuja, vaihdellen raaka-aineita. Ite tykkään lisätä kauralesepohjaan erilaisia pähkinöitä, jotka tee lopputuloksesta rapean. Marjat tai kuivatut hedelmät tuo taas makeutta.

Tästä annosmäärästä tulee iso vuu'allinen, josta riittää varmasti pitkään.









Marjaisa Granola

Kuivat aineet
- 5dl kaurahiutaleita
- 1,5dl kurpitsansiemeniä
- 1dl mateleita pilkottuna
- 1tl kanelia
- 0,5tl suolaa

Neste
- 60g voita
- 0,5dl juoksevaa hunajaa
- 0,5dl ruskeaa ruokokidesokeria
- 1tl vaniljasokeria

Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.
Laita uuni lämpenemään 200C ja vuoraa uunivuoka valmiiksi leivinpaperilla.
Sulata voi, hunaja ja ruokosokeri keskenään kattilassa. Kun seos on kiehahtanut sekoita joukkoon vaniliasokeri. Kaada neste kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä granola vuokaan ja paahda seosta n. 10min kerrallaan sekoitellen välissä. Paahda niin, että seos saa kauttaaltaan kauniin ruskean sävyn. Tarkkaile granolaa, ettei se pääse palamaan.
Levitä jäähtyneen seoksen sekaan kuivatut marjat ja nauti jogurtin kanssa!







Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate