Pieni, kaunis Tallinna

sunnuntaina, helmikuuta 14, 2016



Ihanaa ystävänpäivää kaikille! Toivottavasti ootte saanu viettää sitä rakkaassa seurassa ja nauttien rentouttavasta viikonlopusta. Me lähdettiin ystävien kanssa lauantai-aamusta kohti Tallinnaa, yhden yön reissulle. Eckerö Linen laivalla Helsingistä matkaa tehtiin 2,5h.

Astuttua ulos laivasta vastassa odotti kaunis ja aurinkoinen Tallinna. Pitkästä aikaa eilen oli pilvetöntä, räystäät tiputteli vettä ja ilmassa oli kevättä. Alotettiin minireissu viemällä kamat meidän Tallinnan vanhasta kaupungista vuokraamaan Airbnb-asuntoon. Meidän vuokraama asunto oli tilava meille kuudelle hengelle ja sijainti oli ihan loistava, kun joka paikkaan pääsi kävellen. Asunnon tsekattua me tytöt lähdettiin kiertään kauppoja, miesten keksiessä jotain muuta ohjelmaa.

Tallinnasta löytyy muutamia vaatekauppoja, mitä Helsingissä ei oo, kuten Bershka, Pull&Bear ja Massimo Dutti. Meikit on myös vähän halvempia siellä puolella lahtea. Muutama tunti kului nopeasti kauppoja kierrellessä. Sitä ennen käytiin koko porukalla lounaalla kehutussa Pegasus ravintolassa, jossa oli runsaat alkupalat ja jokaisen meidän kuuden matkalaisen makuun hyvät ruuat. Tilavasta, kolmessa kerroksessa olevasta ravintolasta oli kauniit näkymät Tallinnan kirkon lähistölle.



Poikaystävä söi Pegasuksessa lounaaksi maa-artisokkalohikeittoa,
joka maistui yhtä hyvältä kuin näyttääkin. Palvelu oli täälläkin erinomaista.


Otettiin alkupalaksi lounaalla leipälautanen, Viro on tunnettu hyvästä leivästään. Koko seurue kehui leivän maasta taivaaseen. Näkkärin ja leivän kostukkeeksi tarjoiltiin kolmea erilaista tahnaa.


Illaksi me oltiin varattu toinen kehuttu paikka, Leib Resto, joka on sisäpuutarhoineen kesällä erityisen kaunis paikka illallistaa vaikka ulkosallakin. Saatiin juuri ja juuri tehtyä varaus ravintolaan, kun ennen viikkoa alettiin kyselemään pöytää. Ravintola olikin tupaten täynnä tarjoilijoiden kiirehtiessä ruokaa tasaseen tahtiin pöytiin, mutta tunnelma oli silti ihana ja ruoka taas tosi hyvää.

Hintataso ravintoloissa on matalampi kuin Suomessa ja hyviä vaihtoehtoja löytyy paljon, kunhan vaan muistaa olla ajoissa varaamassa suosituimpia lauantai-illan ravintoloita. Vanha-Tallinna on täynnä historiallisia rakennuksia, kauniita mukulakivikujia, sisäpihoja ja autenttista tunnelmaa makunautintojen lisäksi. Tallinna on ehkä vähän aliarvostettu. Lähden sinne mielelläni lyhyellekin reissulle, kun tiedossa on tuulahdus eurooppalaista ruokakulttuuria, ystävällisiä paikallisia ja kauniita, historiallisia rakennuksia.

Leib Resto tarjoilee virolaista ruokaa, listalta löytyi mm. kalaa ja pihvejä, sekä kukkoa. Näitä kaikkia maisteltiin ja oltiin taas erittäin tyytyväisiä meidän illallispaikan tarjontaan.






Netti oli mulla reissun ajan poissa käytöstä ja olihan taas virkistävää keskittyä vain hauskaan seuraan ja itse paikkojen tutkiskeluun. Harmittaa, että en ottanut kuin yhden kuvan itse Tallinnasta ja muutenkin kuvaaminen jäi vähemmälle, kun oltiin reissussa vaan vajaa pari päivää. Ihana piipahdus Tallinnaan, ens kerralla varmaan sitten kesäaikaan ja vähän pidemmällä kaavalla.

Kohta tv:stä alkaa ystävänpäivän klassikkoleffa, Bridget Jones, alan ehkä sitä kattoon. Tai sitten jatketaan Friends:ien kausien läpi kahlaamista. Alettiin kattoon Frendejä sattumalta joululomalla ollessa ja siitä lähtien oon taas ihan koukussa niihin! Parhaita sitcom -sarjoja mitä tiedän, jotenkin ne aiheet ja tyypit on niin ajattomia ja naurattaa aina vaan.

 Rentouttavaa ystävänpäivän iltaa sinne!

-Nina

2 kommenttia

  1. Kiva kuulla että olitte tyytyväisiä Leib Resto & Aediin! Paikka on ollut meidän suosikkiravintolamme jo lähes kahden vuoden ajan. :)

    VastaaPoista
  2. Oltiin kyllä supertyytyväisiä ruokaan ja tunnelmaan, ihana löytää tällasia ravintoloita, mihin varmasti tulee palattua uudelleenkin. Voin vaan kuvitella, kuinka kaunis Leib Resto & Aed on vehreine sisäpuutarhoineen kesäiltana. :)

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate