Uusi hiustenvärjäystyyli - Ecaille tekniikka

torstaina, maaliskuuta 31, 2016



Kävin alkuviikosta uudistamassa hiuksia ystäväni Parturi Kampaamo L´mouksessa. Mulla oli omat mielikuvat siitä, mitä halusin hiuksilleni tehtävän, eli päädyin pohdintojen jälkeen vaaleampaan latvaan ja luonnolliseen yleisilmeeseen. Tarkoituksena oli myös saada vanhojen raitojen tyvikasvu pois, jotka näkyy vielä tässä postauksessa.

Mun ajatukset sopi täydellisesti yhteen Sailan, mun kampaajan/ystävän suosittelemaan, uuteen ecaille-värjäystekniikkaan, mikä on tän kevään ja kesän juttu hiustrendeissä. Ecaille-tekniikka hiustenvärjäyksessä tarkoittaa pähkinänkuoressa ruskeiden hiusten asteittaista värjäystä. Ecaille ei tarkoita periaatteessa raidoitustekniikkaa, vaan tässä tyylissä yhdistellään pehmeitä värisävyjä vapaan käden tekniikalla hiusten latvoihin harjattuna.

Käytettyjä värisävyjä voi olla useampiakin, pähkinäisestä karamelliin ja hunajanvaaleaan. Lopputulos näyttää pehmeältä ja luonnolliselta sävyjen säteillessä kulloisenkin valon mukaan. Ecaille-värjäystyyli antaa tosi luonnollisen ja vivahteikkaan lopputuloksen ja sopii lyhyempäänkin hiusmalliin.

Värjäys alotettiin kirkastamalla mun omaa hiussävyä tyvestä Wellan ruskealla luonnonsarjan kestosävytteellä. Sävyte ei jätä niin voimakasta kasvurajaa, kuin kestoväri hiuksen kasvaessa ja ajan myötä myöskin haalistuu luonnollisesti kohti omaa, pohjalla olevaa hiusväriä.





Tyvivärin vaikuttaessa Saila alkoi erottelemaan vaalennettavia osioita hiuksista tasaisesti sieltä täältä niin, että vaalennusaine levitettiin sävytteen jatkeeksi latvaan asti. Väri levitettiin ecaille-tekniikan mukaisesti käsin, jotta lopputulos olisi luonnollinen, eikä "raitamainen".

Lopuksi, kun sävyte ja vaalennusväri oli levitetty haluttuihin osiin hiuksista, jatkettiin sävytettä hieman pidemmälle hiuksiin, osittain vaalennusvärin päälle, kohti latvaa, jotta liukuma vaalean latvan ja tumman tyven välillä olisi mahdollisimman luonnollinen.

Hiuksiin saatiin luotua siis useampia eri sävyjä, tummasta tyvestä, oman ruskean hiussävyn kautta vaalean eri sävyihin. Kampaamoon mentäessä mulla oli hiuksissa viime kesäkuussa värjätyt ylikasvaneet vaaleat raidat, joiden kasvuero hävis tän värjäyksen myötä. Tumma tyvi palautuu ajan myötä takas omaan hiussävyyn, mutta kaikinpuolin oon erittäin tyytyväinen lopputulokseen.




Tuo lettien teko oli aikamoista taiteilua kampaamokäsittelyn siloittamien hiusten kans. Tiedättekö sen tunteen, kun vastavärjätty ja kampaamossa hoidettu hius on niin liukas, että melkein odottaa sen hieman liikaantuvan, että sen sais paremmin kuriin? Saila käytti mun hiustenpesussa BPcare -tuotesarjan hoitoainetta, joka on tarkotettu erityisesti pitkille ja käsitellyille hiuksille. Sen lisäksi hiuksiin hierottiin saman sarjan Luxury Drops -öljyä mun kuivia latvoja kosteuttamaan. Pesuvaiheessa taitettiin vaalennettujen hiusten keltasuutta pois parin eri hopeasävytteen avulla.



Jatkossa tän hiusvärin päivittäminen onnistuu pelkällä tyvisävyn kirkastamisella, eikä kasvuero näy,
kun suurin värjäysoperaatio tapahtui hiusten latvaosassa. Raidat ja jyrkät värierot latvan ja tyven välillä jää todellakin kakkoseksi tän uuden tekniikan rinnalla. Ehdottomasti suosittelen ens kerralla kampaajaltanne pyytämään ecaille-tekniikalla tehtyä uutta, luonnollista ja trendikästä värjäystä!


-Nina

2 kommenttia

  1. Hei Nina! Sinulla on aina niin kauniisti hiukset, voisitko kertoa/tehdä postauksen siitä mitä teet hiuksillesi? Kuinka kuivaat, mitkä on suosikkiruotteesi, miten pidät hiuksia yöllä yms.. Kiitos kauniista kuvista, blogisi on uusi tuttavuus mutta yksi suosikeistani!
    Aurinkoista keväänjatkoa!

    -krisse

    VastaaPoista
  2. Moi Krisse, voin toki tehdä. Ihana kuulla, että tykkäät sisällöstä, mielelläni teen postauksia liittyen johonkin toivottuun aiheeseen. Kiitos piristävästä kommentista ja kaunista kevättä sullekin. :)

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate