Rapean herkulliset Guesadillat

sunnuntaina, maaliskuuta 13, 2016Oon täällä maininnut aikaisemmin mun ja poikaystävän ihastuksesta meksikolaiseen ruokaan (quaqamolen ja salsan ohjeet löytyy täältä ja katkarapu-avokado nachon ohje täältä). Limen, korianterin ja chilin makuyhdistelmät avocadon ja tomaattien kans on vaan niin hyviä. Mietin jo perjantaina päivällä töissä ollessani, mitä kivaa vois kokkailla viikonlopun alun kunniaksi kotiin päästessä, ja quesadillat pomppas mun mieleen jostain.

Ne vaatii vähän enemmän vaivaa, kuin tortillat, mutta onneksi näin sen vaivan paistaa ne, sillä rapea tortillalettu yhdistettynä kanatäytteeseen salsan ja quaqamolen kans oli ihan vastustamaton yhtälö. Rapea, oliiviöljyssä paistettu tortilla toi ihan oman säväyksensä annokseen.

Näitä quesadilloja syötiin katsoessa House of Cardsin uusinta tuotantokautta, se sarja toimii vaan edelleenkin. Innolla odotellaan myös Games of Thronesin 6. kautta, joka alkaa ens kuussa. Netflixin ja HBO:n sarjavalikoimasta löytyy niin hyviä, uusia sarjoja, kuin niitä vanhoja klassikkojakin, mitä on välillä hauska kattoa uudestaan. Frendit taidettiin vetää jo loppuun, jotain muuta sit taas seuraavaksi hakuun.


QUESADILLAT

Aloita kastikkeiden teolla, jotta ne pääsee maustumaan kanaa valmistaessa ja ovat valmiina, kun alat kasaamaan quesadilloja.

Quaqamole

-avocadoja, 1-3kpl, riippuen kuinka ison satsin haluat
-tomaattia 1-2, tuo sopivasti nestettä
-limen mehua
-pippuria
-suolaa
-sokeria
-chiliä
-korianteria
-valkosipulia

Pilko avocado, niin ettei siitä tule kuitenkaan ihan mössöä. Lisää muut ainekset ja jätä kastike myös hetkeksi maustumaan.Salsa

-tomaattia
-punasipulia
-valkosipulia
-chiliä
-limeä
-korianteria
-pippuria
-suolaa

Silppua kaikki ainekset keskenään ja anna maustua hetki ennen syömistä. Määriä en kirjannut ollenkaan, koska maku ratkaisee. Tomaattien pilkkomisesta on hyvä aloittaa (niitä kannattaa olla ainakin 4-5kpl), ja muita aineksia lisätään tuomaan makua. Tarkasta tekovaiheessa tulisuus ja korianterin määrä, niin saat oikeanlaisen lopputuloksen.Kanatäyte
-maustamatonta kanasuikaletta
-mausteet: paprika, pippuri, suola, broilerimauste
-creme bonjourin valkosipulikerma
-sipuli
-chiliä, valkosipulia


-rucolaa ja fetajuustoa lettuihin täytteeksi sekä kermaviiliä/
turkkilaista jogurttia kolmanneksi kastikkeeksi.


Paista kana ja lisää sipulit ja mausteet. Siirrä kana astiaan ja
puhdista pannu quesadillojen paistoa varten.
Kun kastikkeet ja kana on valmiita, paista kaks tortillalettua pannulla oliiviöljyssä, niin että pinta tulee kauniin ruskeaksi. Paistan ensin molemmat letut ja laitan "kannen" lautaselle valmiina odottamaan pohjan täyttämistä. Kun "pohja" lettu on kauniin ruskea, asettele täytteet, kana, salsa, quaqamole, fetajuusto ja rucola sekä kermaviiliä letun päälle ja lopuksi toinen lettu kanneksi.

Nosta täytetty lettu leikkuulaudalle ja sahaa veitsellä lettu neljään osaan. Leikkaaminen onnistuu edestakaisella liikkeellä hyvin, kun lettu on paistunut rapeaksi.

Asettele lautaselle rucolaa ja valmiit quesadillat salaatin päälle.
Lisää lautaselle nacholastuja ja kastikkeita dippailtavaksi.

Quesadilloja pystyy hyvin syömään myös käsin, jos täytettä on sopiva määrä.
Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate