Hyvä ruoka, parempi iho

perjantaina, maaliskuuta 11, 2016




Ihonhoito mielletään usein ulkoisen kauneuden hoidoksi, mutta kaikista suurin vaikutus on kuitenkin sillä, mitä keho viestii oman ruokavalion kautta ihoon ja ulospäin. Tietyt ruoka-aineet vaikuttaa muiden elintapojen ohella suoraan ihon hyvinvointiin. Varsinkin näin talven jälkeen iho kaipaa virkistystä ja herättelyä pimeän ajanjakson jälkeen.

Itsekin voisin tehdä paljon, paljon enemmän oman ihon hyvinvoinnin eteen, varsinkin näin talvella, kun iho on aika kovilla. Puhdistan kasvot päivittäin ja huolehdin kosteutuksesta tarkkaan, mutta ruokavalion suhteen voisin vähän skarpata.

Mitkä vitamiinit ja ruoka-aineet onkaan niitä, joilla on eniten positiivisia vaikutuksia ihon hyvinvointiin? Tässä pientä muistilistaa, josta saan taas itsekin ehkä lisäpuhtia vielä tähän talven harmauteen.








Mustikka
Mustikan sisältämät antioksidantit suojaa ja uudistaa ihoa, ja auttaa rakentamaan kollageenikuituja. Marjat auttaa myös yleisesti estämään tulehdustiloja kehossa. Mustikat on ehkä yleisin tän listan ruuista, mikä on pysynyt aktiivisesti mukana mun ruokavaliossa.

Merilevä
Merilevä, tai tutummin spirulina sisältää niin paljon yleisesti ottaen terveyttä edistäviä vaikutuksia, joista vain yks mainittava on sen sisältämä beetakaroteeni, joka tekee hyvää iholle. Maku on aika tuju, tuotetta saa myös puristeena, jos jauheen maku esim. smoothiessa on liian voimakas.

Mango
Pakko nostaa esille tän hetken sesonkihedelmä mango, joka sisältää 80% päivittäisestä A-vitamiinitarpeesta. A-vitamiini säilyttää ihon hehkuvana ja maistuuhan mango muutenkin ihan superhyvältä.

Pinaatti
Pinaatissa on paljon rautaa, joka vahvistaa ihoa, sen lisäksi se sisältää paljon eri vitamiineja mm. A-, C-, ja E-vitamiinia. Ylipäätänsäkin kaikki värikäs ja tuore on hyvästä. Oon myös huomannut, kuinka piristävää on koota esim. aamupala värikkäistä ruoka-aineista. Sen lisäksi että se maistuu hyvältä, niin se myös näyttää kauniilta.

Pähkinät
Pähkinät sisältää paljon laadukkaita rasvoja, jotka suojelee toksiineilta. Pähkinät sitoo hyvin kosteutta kehossa, mikä saa ihonkin näyttämään luonnollisesti kirkkaammalta. Pähkinä hillitsee myös hyvin ruokahalua, terveellisenä välipalana esimerkiksi.





Tässä ihan kourallinen erilaisia ruoka-aineita, mitkä edistää ihonhyvinvointia. Riittävän unen ja liikunnan lisäksi erityisesti lisätty sokeri, makeutusaineet ja alkoholin käyttö näkyy ihon kunnossa. Toki jokaisella on oma ihotyyppinsä ja toiset pääsee vähemmällä, kuin toiset.

Tärkein on ehkä pohtia niitä omia tottumuksia ja miettiä voisko tehdä jotain toisin. Kultainen keskitie on tässäkin asiassa mun mielestä riittävä, kun pitää perusruokavalion monipuolisena, on siinä sivussa herkuttelu epäterveellisemmälläkin ruualla silloin tällöin ok.
 

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate