Hakaniemen parhaat burgerit - Kuja Bar & Bistro

perjantaina, maaliskuuta 04, 2016


Sateisena, harmaana sunnuntaina edellisillan juhlien jälkitunnelmissa suunnattiin poikaystävän kans testaamaan Kallioon Kuja Bar & Bistron paljon kehutut hampparit. Tiedättehän sen olon, kun ei yhtään huvita laittaa ruokaa kotona ja tekis mieli jotain mitä ei välttämättä arkena tuu syötyä. Jotain herkullista ja sellasta missä ei hiilareita lasketa. No nää Kujan hampparit hoiti just sen homman.

Paikka on sopivan rento ja tunnelmallinen casuaaliin menoon, ilman valkosia pöytäliinoja ja pönöttämistä, keskittymistä pelkästään hyvään ruokaan ja seuraan. Kuja on myöskin tilava, kahden kerroksen ravintola, joten pöytä löytyy suht helposti ilman varaustakin. Palvelu oli rentoa ja tuttavallista, kaikin puolin siis käymisen arvoinen paikka!

Me oltiin täällä syömässä eka kertaa, joten valittiin listalta paikan klassikko-annokset Kuja burger ranskalaisilla. Viime hetkellä vaihdoin bataattiranskalaiset normaaleihin, vaikka ne ois ollu varmasti tosi hyviä kans. Hampurilaisen välistä löytyi pihvin lisäksi coleslaw-salaattia, cheddarjuustoa ja sen lisäksi paistettu munakas ja suolakurkkua, jotka teki tästä sunnuntai-illan ruuasta täydellisen. Eikä jäänyt nälkä, vaan sen sijaan ruokaa jäi vähän lautasellekin, kun maha ilmoitti olevansa jo täynnä.

Ravintolan listalta löytyy hamppareiden lisäksi myös muita houkuttelevia vaihtoehtoja erilaisista salaateista crepeihin ja pitsaan. Raaka-aineet on tuoreita ja ruokaa on tosiaan annoksessa sen verran, ettei nälkä jää vaivaamaan vaikkei jälkkäriä tilaiskaan. Nää annokset juomineen maksoi meiltä kahdelta noin 37€, joten hintakaan ei ollut päätä huimaava.

Seuraavaksi pitäiskin kokeilla saman paikan brunssia, jota on myös kovasti hehkutettu. Hauskana lisätietona paikasta; ihmisten lisäksi myös koira-asiakkaat ovat tervetulleita nauttimaan Kujan mutkattomasta, bistrohenkisestä tunnelmasta Hakaniemen torin laitamille. Ravintolan nettisivuille pääset tästä.






Kehotan vahvasti näkemään vähän vaivaa ja poikkeamaan Helsingin keskustan ravintolatarjonnasta vähän kauemmas, esimerkiksi Kalliosta löytyy Kuja Bar & Bistro:n lisäksi muitakin tosi viihtysiä ja hyviä ravintoloita, joissa on sellanen tunnelma, että iltaa vois jatkaa ruuan jälkeen pitempäänkin.


Mukavaa viikonloppua, muistakaa nukkua, rentoutua ja syödä hyvin!


-Nina

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate