Juhlameikin To Do List

lauantaina, elokuuta 13, 2016
En oo hetkeen tehnyt kunnon meikkiä, jossa miettisin meikin kestävyyttä ja kunnon pohjustusta. Viime viikonlopun hääjuhliin halusin kuitenkin panostaa päästä varpaisiin ja meikin piti myös kestää iltapäivästä aamuyöhön. Tässä siis mun amatöörin muistilista pitkäkestoisen meikin tekoon.Kasvojen iho


-iho on hyvä kuoria päivää, paria ennen itse tapahtumaa, jotta kuollut ihosolukko olisi kaikonnut ja iho näyttäis raikkaalta.


-kosteutus on kuorinnan ohella tärkeää, ettei ihon kuivuus ala tehdä tepposiaan paksumman meikkipohjan alla päivän mittaan. Joku kosteutusnaamio ei siis varmasti olis pahitteeksi edellispäivänä.


-normaali kosteusvoiteen alle on hyvä lisätä primer, joka takaa entistä paremman lopputuloksen hyvälle meikille. Käytin tässä Nivea Mens Aftershave -voidetta, jonka sanotaan tasoittavan mm. ihon punoitusta.


-huolellisen kasvojen ihon meikkauksen ohessa on hyvä tarkistaa myös kaulan alue ja korvat, niin että ihon sävy mätsää kaikkialla. Korvat saattaa useilla myös punoittaa jännittävissä tilanteissa, toisilla näin käy myös dekolteen alueelle.

_______
Silmämeikki ja kulmat


-aloitan silmien meikkauksen aina kulmakarvoista. Arkena oikaisen näissä, vaikka kulmat on aika olennainen osa kasvojen yleisilmettä. Mutta jos teen kunnon juhlameikin, on kulmatkin oltava aika tip top.


-kun oon saanu kulmat symmetrisiksi lisään niihin kulmageeliä ja lopuksi siistin kulmien alapuolen vaalealla peitevoiteella, jotta niistä tulee vielä sharpimmat. Kulmiin käytän tässä siis huomattavan paljon aikaa, verrattuna normaalimeikkiin.


-juhlavaan silmämeikkiin on kiva panostaa ja miettiä kunnolla värisävyjä, mikä vois parhaiten sopia juhla-asuun ja kokonaisuuteen. Silmämeikin ei myöskään tarvi olla aina tumma, ollakseen juhlava. Kauniit helmiäissävyt ja huolellinen varjostus tekee jo itsessään näkyvän vaikutelman. Primer auttaa vahvistamaan ja pitämään luomivärin paikallaan.


-silmämeikkiin saa lisää näkyvyyttä erilaisilla rajauksilla. Tässä meikissä käytin ruskean ja mustan sävyjä luomella ja korostin silmän ulkonurkkaa nestemäisellä rajauksella, joka jatkuu yli silmän reunan. Lisäsin ohuet rajaukset mustalla meikkikynällä myös alaluomen rajaan, mikä terävöittää katsetta.


-kun luomivärit on paikallaan, on hyvä tarkistaa silmänaluset ja poistaa varisseet luomivärit.

_______


Huulimeikki


-huuletkin kannattaa tarvittaessa kuoria ja kosteuttaa huulirasvalla hyvissä ajoin, ennen meikin tekoa. Pohjustan huulet usein kevyesti neutraalilla peitevoiteella, jotta saan haluamani sävyn niihin käytetystä huulituotteesta ja meikki pysyy paremmin huulilla.


-meikkaan huulet normaaliin tapaan, josta löydät tarkemmin tietoa esim täältä, ja lisään niihin lopuksi huulikiiltoa tai vähän helmiäisluomiväriä. Tässä meikissä pidin huulet aika neutraalin, roosan sävyisinä, kun silmämeikki oli aika tumma.
_______
Viimeistely


-lopuksi silmäilen meikin kasvojen joka suunnalta, usein meikki näyttää eriltä edestä päin katsottuna ja sivupeilistä huomaankin jonkun epätasaisuuden, mikä pitää siistiä. Etenkin kasvojen ja kaulan sävyn tasaisuus, varjostukset ja silmämeikin symmetrisyys vaatii vähän tarkemman vilkaisun peiliin.


-kun meikki on valmis, viimeistelin sen Nyxin Dewy Finish setting spraylla. Tää suihke on niin tärkeä. Vaikka juhlatilassa olikin lämmin, pysyi meikki paikoillaan koko ajan.

_______2 kommenttia

  1. Voi hitsi sä oot taitava meikkaamaan! Oon ihaillut sun meikkejä tosi monissa postauksissa :) Minkä paletin luomivärejä oot käyttänyt tässä?:)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos!! <3 Vaikka paljon mulla on opittavaa, mutta on niin hauskaa testailla erilaisia yhdistelmiä ja jakaa niitä myös tännekin.

    Tässä meikissä vaalea pohjasävy (kulmaluu ja silmän sisänurkka): Urban Decay - Virgin & Nudie Matte - Easy. Ruskean ja mustan sävyt (ulkonurkka ja varjostus): Naked 2 - Snakebite, Busted & Blackout. Lisäksi Make Up Storelta kullan sävyä alaluomella.

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate