Värikäs Kanawokki

perjantaina, toukokuuta 06, 2016



Nuudeleista tulee usein mielleyhtymä opiskeluaikojen halpoihin ruokavaihtoehtoihin ja aika harvoin käytän sitä ruuanlaitossa. Mutta wokkiin nuudelit sopii mun mielestä loistavasti. Kun jaksaa nähdä vähän vaivaa, niin nuudelit kanan ja kasvisten kanssa maistuu tosi hyvältä, ja ruokaan saa herkullisia makuyhdistelmiä mausteiden kanssa.

Nimesin tän värikkääksi kanawokiksi, sillä mitä enemmän annoksesta löytyy värejä, niin sitä terveellisempää ruoka yleensä on ja oon huomannut, että värit tekee ruuasta jopa herkullisemman näköisen. Wokissa saa käyttää mielikuvitusta ja käydä vaikka koko vihannestiskin värikartan läpi.

Tässä yks maukas yhdistelmä kanawokkiin, jossa mausteet ja pieni tulisuus on vaan eduksi. Ruokaa saa tehtyä helposti isomman määrän, joten sitä voi tarjoilla isommallekin porukalle. Ja salaattia ei tarvita, kun wokkiin saa sisällytettyä paljon kasviksia ja muita terveellisiä ainesosia.

VÄRIKÄS KANAWOKKI

kanaa 600g
nuudeleita 200g
parsakaalia
porkkanaa
paprikaa
tuoreita sieniä
kevätsipulia
inkivääriä
chiliä
valkosipulia
cashewpähkinöitä
soijaa
öljyä
currya
limeä
korianteria

_______

Pilko kasvikset sopivan kokoisiksi paloiksi ja jätä odottelemaan wokkiin lisäämistä.

Pilko kanan maustamattomat fileet suikaleiksi, pyörittele ne mausteseoksessa kulhossa (inkivääri, valkosipuli, chili, curry, suola, pippuri, soija ja öljy) Paista suikaleet öljyssä.

Lisää kasvikset kanan joukkoon ja kypsennä muutama minuutti, kuitenkin niin että kasvikset jää rapeiksi. Ripottele joukkoon loppuvaiheessa pähkinät, niin että ne ehtii vähän pehmentyä. Lisää viimeisenä joukkoon nuudelit, limen mehu ja -kuorta raastettuna, korianteria, öljyä ja soijaa tarvittaessa. Ja lisää mausteita maun mukaan. Ja herkullinen wokki on valmis syötäväksi!






Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate