Meidän vappu

tiistaina, toukokuuta 03, 2016

Vappu on ohi, mutta kotona tuoksuu vieläkin herkulliselle munkille. Järjestettiin poikaystävän kans kihlajaiset ystäville ja vappuaatto sopi siihen tarkotukseen hyvin. Tarjolla juhlissa oli tietenkin nakkeja ja perunasalaattia ja niiden lisäksi lihapullia, kreikkalaista salaattia, kolmea erilaista levitettä ja patonkia sekä puusti-popseja ja munkki-churroja. Tykkään suunnitella aina erilaisia ruokakokonaisuuksia ja vappuhan oli nyt selkee nakkien ja munkkien osalta, mutta näihin churroihin ja puusti-popseihin sain idean täältä Indiedaysin sivuilta. Niistä on ollu niin monet herkulliset kuvat ja kirjotukset, että oli pakko itekin kokeilla. Ja olihan ne ihan syötävän hyviä!

Ruuan kans tehtiin tarjolle kesäistä boolia ja tarjottiin kuoharit, koska eihän vappu ois mitään ilman pientä kuplivaa. Booli oli maultaan kesäisen makea, lime ja minttu kruunas raikkaan juhlajuoman. Erikoisuutena tarjottiin myös juhlaporukalle meidän alkuvuoden reissutuliaisina Dominikaanisen Tasavallan perinnejuomaa Mamahuanaa, joka on paikallinen rakkausjuoma. Juoma koostuu paikallisista yrteistä, punaviinistä, rommista ja hunajasta.

Vieraita oli reilu 20 ja kaikki kutsutut tuli paikalle. Ainoastaan muutama kaukaisempi ystävä ei päässyt ymmärrettävistä syistä tulemaan, heitä lukuunottamatta saatiin juhlistaa ihanalla porukalla meidän kihlajaisia ja vappua. Sopiva tila isommalle porukalle löytyi keskustasta poikaystävän työpaikalta. Alkuilta meni nopeasti ihmisten kans seurustellessa ja loppuyöstä jatkettiin menoa baarin tanssilattialla.

Vaikka juhlien järjestäminen, ruokien kokkailu ym. valmistelut vie aikaa, on se silti kaiken sen vaivan arvoista. Harvoin saa paikalle niin paljon itselle tärkeitä ihmisiä, että noita yhteisiä juhlia muistellaan aina pitkään. Vappusää oli myöskin paras mahdollinen, ihana nähdä kuinka sää muuttui just näinä päivinä isolla harppauksella kohti kesää. Ja nää kesäkelithän vaan jatkuu, nautitaan siitä.
Me käytiin just juomassa tän "kesän" ekat terassikahvit ja pian aletaan kattoon Games of Thronesin toka jaksoa.

Aurinkoista viikon jatkoa,

-Nina2 kommenttia

  1. Aivan ihanan näköistä! Teillä ainakin oli onnistunut ja hauska vappu :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tiina, mikäs sen parempaa kuin hyvä seura ja ruoka. :)

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate