Sunny Smoothie - Beetakaroteeni

perjantaina, toukokuuta 13, 2016

Kesän tullen ja UV-säteilyn lisääntyessä puhutaan paljon auringon hyödyistä ja haitoista. Ihon suojaaminen aurinkorasvalla on tietenkin se ensisijainen suoja haittoja vastaan, mutta ravinnolla voi vaikuttaa ihoon sisältä päin. Näin voi siis jollain tapaa valmistella ihoa ja suojata sitä monipuolisesti.

Beetakaroteeni toimii pienenä sisäisenä UV-suojana, sen sanotaan suojaavan ihoa auringon polttavilta säteiltä ja sitä saa puna-oranssi väripigmenttisistä kasveista, kuten porkkanasta. Porkkanaa käytetään muutenkin esim. aurinkosuojakosmetiikassa hoitavana ainesosana. Jotkut syö beetakaroteenia ihan tabletteina, mutta itse oon tällä hetkellä nauttinut sen ruuan muodossa ja syönyt d-vitamiinia talven ajan.

Jos porkkanan syönti sellasenaan on tylsää, niin tässä ohje herkulliseen ja vitamiinipitoiseen aurinkoenergia-juomaan, missä saat appelsiinin ja porkkanan ihon terveyttä edistävät hyödyt juotavassa muodossa. Ei vois herkullisempaa ja terveellisempää kesäjuomaa olla kuin tää!




SUNNY SMOOTHIE

1 appelsiini
2 porkkanaa
inkivääriä
proteiinijauhetta
macajauhetta
jääpaloja/vettä

Halutessaan juoman makua voi vielä pehmentää ja makeuttaa jollain trooppisten hedelmien mehulla, mutta tykkään ite juoda sen tollasenaan. Ja jos tästä haluaa vielä ruokaisamman, niin lisäämällä rahkaa ainesten kans saa juomasta paksumpaa ja proteiinipitoisempaa.

_______

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate