Kameran edessä

sunnuntaina, toukokuuta 15, 2016
Onko mitään kauniimpaa hetkeä ottaa ulkona kuvia, kuin lämpimässä ilta-auringossa. Toki siihen onnistuneiden kuvien väliin mahtuu aina niitä valottuneita, ei niin kuvaus-kelpoisia ilmeitä ja monta muuta muuttujaa. Helpointa mulle on olla kuvissa niin, että tilanne on mahdollisimman luonnollinen ja vaivaton. Vaikka kuvaaja oiskin tuttu, niin silti kuvattavana oleminen voi tuntua epämukavalta. Ehkä mietin enemmän sitä, kuinka toinen joutuu "näkemään vaivaa" kuvien ottoon ja mulle tulee vaivaantunut olo siitä, vaikkei tarvis.

Yks syy mun blogin perustamiselle oli se, että tykkään ottaa kuvia ja visuaalisuus on ihana ilmaisutapa. Myös jokaisella postauksella kuvineen tulee olla tarina ja perusta, syy minkä vuoksi laitan ne tänne esille. Kameran takana oleminen sujuu helpommin kun ei tarvi miettiä omaa olemista, vaan keskittyä vaan kuvattavaan asiaan. Valo ja harmonia kuvassa on mulle tärkeintä ja se, että vaikkei jaksais lukea tekstiä läpi, niin kuvat ois ainakin visuaalisesti kauniita ja mielenkiintoisia.

Näissä jutuissa on jatkuvasti opittavaa ja onkin hauska huomata, miten omakin kuvaaminen tai kohteet muuttuu vuosien varrella. Kuvia tulee usein otettua juhlissa tai muuten erityisissä tilanteissa, mutta tän blogin myötä arkisemmatkin asiat saa kuvissa erilaisen merkityksen. Esimerkiksi mulle arkinen kosmetiikkatuote voi olla sellanen, minkä kuvaan sen takia, että haluan kertoa teille siitä tai ravintolan ruoka, josta oon tykännyt.

Nää ilta-aurinkokuvat on viikon takaiselta perjantai-illalta, kun mentiin Musiikkitalolle kuuntelemaan italialaista säveltäjää Ludovico Einaudia. Tän herran sävellyksiä on kuultu paljon eri leffoissa, esimerkiksi ranskalainen, tositapahtumiin perustuva Intouchables. Just sellaset biisit siellä leffakohtausten taustalla, missä piano soi kauniisti, ja vie herkkiin, voimakkaisiin ja koskettaviin tunnelmiin on Ludovico Einaudin käsialaa.

Ihana konsertti ja ne tämän kesän ekat, lämpimän aurinkoiset päivät, kun kesäkorkkarit pääsi käyttöön ja ruoho tuoksui kesälle.


-Nina

2 kommenttia

  1. Vauu miten kiva tyyli sulla on!:) Super kaunis <3

    https://by-rosejuliet.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. No ihana kun tykkäät, vaikka tyyli on tosi simppeli. Kiitos kauniista sanoista Roosa! :)

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate