Suomalaista designia ja joulukortteja

keskiviikkona, joulukuuta 13, 2017
Yks asia mitä arvostan, on se, kun joku tekee itse ja tuottaa itse jotain. Oli se sitten itsetehtyä ruokaa, käsin kirjoitettu kirje tai kaunis sisustusesine. Joulun aikaan tulee ostettua keskimääräistä enemmän tavaraa, mikä pistää mietityttämään. Missä määrin kulutusta voisi edes jollain tasolla vähentää omalla kohdalla. Päätin tänä vuonna tehdä joulukortit itse, ihan siitä syystä että rakastan piirtämistä ja sillä tavoin voin antaa ostetun sijaan jotain itse tehtyä. Tänäkin vuonna korttien lähettämisen ois kuitenkin voinut tehdä vähän aikasemmin.

Käytän usein kiirettä tekosyynä, kun asioita jää viime tinkaan. Välillä se on ihan tottakin, mutta mikä estäis suunnittelemasta ja tekemästä juttuja ajoissa. Myönnän, että oon vähän mattimyöhänen, mitä tulee lahjoihin. Se on asia mitä työstän kokoajan. Ehkäpä mun täytyy hankkia paperikalenteri, johon voin merkata huutomerkein varustettuna to do -listaa, jolloin ne ei niin helposti jäis viime tippaan.Oon ollut nyt reilu viikon opintovapaalla ja en voi kieltää, etteikö tässä olis ehtinyt muutakin, kuin itse opiskeluja. Aikaa on jäänyt opintojen lisäksi mm. muuton valmisteluille, joulukorttien tekemiselle ja ihan vaan omalle rentoutumiselle. Koti näyttää siltä, kuin sen jouluna tuleekin näyttää. Koristeet on löytäneet paikoilleen ja täällä kotona on kiva olla. Olla silloinkin, kun auringonvalo paistaa ikkunasta. Kun aamulla voi asettua tietokoneen äärelle aamutakissa muutamaksi tunniksi, ilman että kiirehtisin aamuhämärässä töihin.

Itsetekemistä jutuista puheenollen arvostan suunnattomasti myös suomalaista designia. Voisko esimerkiksi joululahja olla jonkun kotimaisen pienyrittäjän tuote, isojen, ylimainostettujen brändien tuotteiden sijaan?

Satuin vahingossa viikonloppuna Aleksanterinkadulla sijaitsevaan X-mas Garage pop up liikkeeseen, joka on täynnä mm. suomalaisia, joululahjaksikin sopivia tuotteita. Kaikkea niin ihanaa, että olisin voinut kierrellä kaupassa vaikka tunnin. Jouluruuhkat kuitenkin sai mut tekemään kierroksen vajaaseen puoleen tuntiin ja siinä ajassa nappasin mukaan suomalaisen suunnittelijan, Janne Uusi-autin ihanan joulukuusi-koristeen. Tuote on valmistettu vaneerista, ja sitä voi käyttää niin koristeena kuin pannunalusenakin. Kuinka kätevää?

Nina

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate