MITÄ SAIN LAHJAKSI & KUULUMISIA

tiistaina, joulukuuta 26, 2017
Eilen kotiuduttiin pohjoisesta joulun vietosta. Nautin niin paljon siitä lumesta, pienestä pakkasesta ja ihan vaan joulun tunnelmasta. Oonkin ihan henkeen ja vereen joulu-ihminen, ja tänäkin vuonna aloitin joulufiilistelyn hyvissä ajoin marraskuun puolella. 

Tänäkin aamuna heräsin vielä joululaulut mielessä, heh. Vaikka luulen, että ne tässä pikkuhiljaa alkaa jäädä odottelemaan ens vuoden joulua, sillä ens viikolla ollaankin ihan erilaisissa maisemissa. Me lähdetään vuoden vaihteen jälkeen reissuun, samaan tyyliin, kuin tänä vuonna. Vietetään vajaa kuukausi Thaimaassa. En oo oikeen osannut keskittyä tuohon reissuun vielä, kun tää joulu on vienyt kaiken ajatuksen.

Ennen reissuvalmisteluja halusin tulla kuitenkin kertomaan, mitä ihanaa pukki toi tänä vuonna. Sanon aina vanhemmille, ettei näin aikuisena tarvi mulle ostaa enää mitään erityisiä lahjoja, mutta aina ne jotain kuitenkin haluaa ostaa. Ja en voi väittää, etteikö mustakin ois ihana ostaa toisille lahjoja. Kyllähän ne lahjat kuuluu olennaisena osana jouluun, ehkä kuitenkin merkitykseltään vähän pienemmässä roolissa, kuin lapsuudessa. 


Finnkinon leffaliput on meillä perinteinen joululahja, sillä me käydään aikalailla joka kuukausi vähintään kerran leffassa. Leffateatterissa käynti tuo jotain ekstraa leffan katsomiseen ja monesti se on meillä pieni piristys keskellä viikkoa, kun kaivataan jotain tekemistä illalle. Viimeksi käytiin katsomassa uusin Star Wars ja sitä ennen varmasti aika monen näkemä Tuntematon Sotilas. Suomalaisissa leffoissa on ihan erityisen ihana fiilis, johon liittyy varmasti suomalaisuus, meidän kieli ja maisemat, joissa leffat kuvataan.


Tätä lahjaa vinkkasin pukille, sillä halusin ehdottomasti lukea tän oululaisen, nuoren Miki Liukkosen finlandia-ehdokkaanakin olevan "O" -teoksen. Aloitin kirjaa junassa paluumatkalla kotiin ja siitä riittääkin joulun välipäiville luettavaa, sillä sivuja on melkein 850kpl. Useimmiten luen ulkomaisten kirjailijoiden kirjoja, mutta finlandia-voittajat ja ehdokkaat on olleet sen verran kiinnostavia, että niistä on joka vuosi löytynyt joku kirja, joka päätyy meidän kirjakokoelmaan. Thaimaahan aion myös ottaa kaks, tai kolme kirjaa mukaan. Pokkarit on kevyitä pakata mukaan, ja mikään ei oo niin rentouttavaa, kuin lukea hyvää kirjaa meren äärellä.Kaunokirjallisuuden lisäksi saatiin meidän perheeseen myös pari kokkauskirjaa, joista toinen on tämä italialainen BASTA! -teos. Kirja sisältää reseptien lisäksi ihania kuvia italiasta ja tietoa kulttuurista. Viime kesän italian matkan jälkeen oon ollut ihan rakastunut kyseiseen maahan, ja ruokakulttuuri on yks juttu, mitä voi tuoda kotiin sieltä. Perinteiset keittokirjat on ihanaa vaihtelua netistä selailtuihin resepteihin. 


 Käytännölliset lahjat on parhaimpia, sellaset, joita tarvitsee arjessa. Meidän kodista löytyy marimekon lakanoita useammatkin ja aikaisemmalle parittomalle Varpu-pussilakanalle saatiin nyt pari. Pussilakanoissa on mulle ehdottoman tärkeää laadukkuus ja kestävyys. Yks ihanimpia arjen mukavuuksia on puhtaat lakanat ja oma sänky. Se tuli taas todistettua viime yönä, kun nukuin vajaa yhdeksän tunnin unet. 


Keväällä me muutetaan uuteen kotiin ja tullaan tekemään joitain hankintoja sinne. Nougat Helsinki on yks mun lemppari sisustusliikkeitä Helsingissä. Joten olin yhtä hymyä, kun sain veljeltä lahjakortin juuri tänne liikkeeseen. Tämä tulee varmasti tarpeeseen esim. tulevaa parveketta sisustaessa.

Lahjojen ei tarvi olla kalliitta, ollakseen merkityksellisiä tai hauskoja. Tämä pieni pussukka sisältää ainekset minttukaakaoon, mikä on hauska ja kaunis lahja annettavaksi talvella.Lukemisen, kokkailun, leffojen ja sisustamisen lisäksi kauneudenhoito on aina ollut mulle tärkeää. Kai nämä kaikki on jollain tapaa merkityksellisessä roolissa mun arjessa ja elämässä, hauska, että kaikki lahjat sattuivatkin liittymään lempparitekemisiin. Viime aikoina oon ahkerasti kuorinut kasvojen ihoa ja huolehtinut erityisesti kosteutuksesta. Pieni annos aurinkoenergiaa tammikuussa on siis erittäin paikallaan.

Ihanaa tapaninpäivää, toivottavasti teillä on ollut kiva joulu! 😘

2 kommenttia

 1. Ihania lahjoja sait!

  https://jasukuvaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jasmin! Toivottavasti sulla on ollut kiva joulu ☺️

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate