Ruokaa rakkaudella - Sunday Roast

torstaina, joulukuuta 08, 2016

Se oli marraskuun sunnuntai, kun taivaalta tuprutti kevyttä lunta ja tuntui ensimmäistä kertaa oikeasti talvelta. Hieman ennen kolmea lähdettiin kävelemään kohti Gastro Cafe Kallio -ravintolaa, maha kurnien.

Flemarille kääntyessä Gastro Cafe loisti valoillaan hämärtyvässä sunnuntai-iltapäivässä. Sisälle astuessa omistajista toinen tervehti meidät pöytään hymyllä ja kunnioittavalla pienieleisyydellään. Luvassa oli Gastron lanseeraama Sunday Roast ja nimensä mukaisesti perinteistä brittiruokaa olisi tarjolla.

Valitsimme listan vaihtoehdoista alkuun nokkoskeittoa viiriäisen munilla, graavihaukea gremouladella ja pääruuiksi paahdettua härkää piparjuurikastikkeella. Jälkkäriksi otettiin juustoja pihlajanmarjoilla ja sinihomejuustolla ja triffle marengilla.

Sunday Roast koostuu joko kahdesta tai kolmesta ruokalajista. Hintaa tälle pöytiintarjoilulle kokonaisuudelle tulee ruokalajien määrästä riippuen 29 tai 37 euroa. Alkuruuat oli mun lemppariosuus tästä kattauksesta. Hauki oli pehmeää ja keitto juuri sopivaa lämmittämään ulkoilun jälkeen.Ruoka oli todella täyttävää ja varsinkin pääruuan annoskoko sellainen, että jokainen saa varmasti nälän taitettua. Härän lisäksi annoksesta löytyi lisukkeena ruusukaalia, herneitä, porkkanaa, paahdettua perunaa sekä yorkshire-puddingia. Ruoka oli erilaista mitä yleensä syön ja juuri siitä syystä hyvää. Talvipäivän täyttävää ruokaa ja jotenkin niin kotoisaa.

Jälkkäreissä oli niin suolainen, kuin makea vaihtoehto. Triffle oli erityisen hyvää, siinä oli omenaa, vaniljakastiketta ja calvadosilla maustettua herkullista kakkua. Jokaisesta annoksesta näki, että ruoka on valmistettu sydämellä ja aidolla tekemisen taidolla.Tavattuani omistajapariskunnan jäin jotenkin pohtimaan yrittäjyyttä ja ruokakulttuuria. Työlleen omistautunut omistajapariskunta ja ruuan laatuun hyvällä hinta-laatusuhteella panostava Gastro Cafe Kallio on sellainen, johon tulee palattua aina uudestaan. Siinä paikassa on vaan jotain aitoa ja korutonta ravintolatunnelmaa. Ennen kaikkea hyvää ruokaa ja ihailtavaa omistautuneisuutta.

Lisää infoa näistä Sunday Roasteista, jouluajan kattauksista ym. löytyy helposti esim. Gastron Facebook sivuilta täältä.


Nina

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate