Aamupala ilman leipää

sunnuntaina, syyskuuta 18, 2016










UUNIMUNAKAS

3-4 kananmunaa
maitoa
kinkkuleikkelettä
tuoreita pinaatin lehtiä
fetajuustoa
paprikaa
punasipulia
pestoa
chiliä
pippuria
suolaa

_______

Pilko täytteet, kinkku, paprika, sipuli ja tuore chili. Ripottele ne uuninkestävän astian pohjalle ja revi pinaattia mukaan. Sekoita kananmunat ja tilkka maitoa erillisessä astiassa ja kaada mausteet sekaan. Kaada munamaitoseos täytteiden päälle, kahteen erilliseen annosvuokaan. Murusta fetaa päälle ja lisää pestoa.


Kypsennä uunissa 200c asteessa noin 15 minuuttia, kunnes kananmuna on hyytynyt.






Leipä kuuluu lähes automaattisesti mun aamupalaan. Välillä on kuitenkin kiva keksiä jotain vaihtelua, samoilla aineksilla, ilman sitä leipää.

Kananmunat on tosi monikäyttöisiä ja helppo, terveellinen proteiinin lähde ruokaan ku ruokaan. Tein pitkästä aikaa aamupalalle uunimunakkaita, joihin laitoin täytteeksi periaatteessa samoja juttuja, kuin normaalisti laittaisin leivänkin päälle.

Täytteitä on helppo vaihdella ja uunimunakkaasta saa kevyen tai halutessaan täyttävämmänkin annoksen. Tällä hetkellä oon käyttänyt pestoa eri ruuissa, sitä on niin helppo käyttää vaikka kasvisruokiin tuomaan makua.

Ihanaa sunnuntaita!


-Nina

4 kommenttia

  1. Oi, tää resepti tuli tarpeeseen! En ole ennen tehnyt uunimunakasta ainaostaan pannulla, joten tästä tulee just sopivaa vaihtelua leivättömälle :) Niin herkulliset kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mulla tää ainakin toimi hyvin leivän korvikkeena ja pitää hyvin nälkää.

      Ja pannun pesemisen sijaan saa vaan pistää annoskulhot astianpesukoneeseen odottelemaan pesua. Laiskan vinkki tiskaamista inhoaville. ;)

      Poista
  2. Nam, kuulostaa ja näyttää hyvältä! Olen tehnyt uunimunakasta joskus iltapalaksi, mutta miksei sitä voisi aamullakin syödä. :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Jenna :) Näiden tekeminen vie vähän enemmän aikaa, mutta kuka nyt ei aamupalaan uhrais muutamaa ylimääräistä minuuttia. :)

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate