Kodin yksityiskohdat numeroina

lauantaina, syyskuuta 10, 2016


Selaan paljon sisustusaiheisia kuvia mm. instagramista ja mulle sisustushankinnat on ihan samalla viivalla esim. vaateostosten kans. Nyt on kuitenkin pitkä aika siitä, kun ollaan viimeksi päivitetty meidän kotia mitenkään.

Tykkään pitää yleisilmeen vaaleana, valoisana ja yhdistellä uutta ja vanhaa. Ollaan poikaystävän kans myös samalla linjalla siitä, että tavaraa ei tarvi olla liikaa. Kesällä oltiin aika paljon liikkeellä ja pois kotoa, mutta nyt syksyn tullen oon alkanut miettimään, että ois kiva ostaa jotain uutta kotiin.


Meidän kodista löytyy yhdet pariovet, jotka vie makuuhuoneeseen ja kaksi vanhaa, 1928-luvun talolle tyypillistä, alkuperäistä komerokaappia. Näihin komerokaappeihin saa kätkettyä vaikka mitä, niillä kun on korkeutta melkeen se kolme metriä.

_______
Valaisu on tärkeässä osassa meidän sisustusta. Pimeän talven vuoksi ja myös siksi, että tykätään panostaa kauniisiin valaisimiin. Meiltä löytyy kaks kattovalaisinta, spottivaloja keittiöstä, eteisestä sekä olohuoneen syvennyksestä, sekä tuplakupla ja kahdet sisustusvalot.

_______


Tää kuva ei liity varsinaisesti sisustukseen, mutta on niin olennainen juttu. Meitä asuu täällä kaks, minä ja mun avomies, Kaitsu. Tähän saakka oon puhunut poikaystävästä, mutta niin paljon luonnollisempaa on sanoa ihan nimellä.

_______
Makkarissa säilytän kaikki mun korut, joita löytyy neljästä eri rasiasta. Tuo puurasia on ihanan kulunut ja sopii hyvin valkoiselle ikkunalaudalle. Makkariin ois ajatuksissa hankkia kaihtimien lisäksi myös verho tai kaks jossain vaiheessa.

_______


Meillä ei oo varsinaisia yöpöytiä makkarissa, vaan sängyn vierestä löytyy tollanen puinen jakkara. Toinen jakkara löytyy olkkarista valkoisena ja tarkoituksena on hommata kolmaskin, kun sopiva tulee vastaan. Jokainen niistä saa olla vähän eri näköinen, kunhan se on vähän elämää nähnyt. Jakkarat on tosi käteviä, kun tarvii kurotella korkealle, tai muuten vaan haluaa rikkoa vähän vaaleaa sisustusta.

_______Viherkasveihin en oo koskaan hurahtanut erityisemmin. Meiltä löytyy tasan kaks huonekasvia, tuo viherkasvi, jonka nimeä en muista ja pieni kaktus. Leikkokukkia ostan sen sijaan lähes viikottain.

_______ 
Niin kuin varmaan lähes jokaisesta suomalaiskodista, meiltäkin löytyy Kivi-tuikkuja. Tuikkuja on reilu kymmenen, eri väreissä. Välillä mulla tulee aikoja, kun nuo kyllästyttää ja ne on enemmän kaapissa kuin esillä, mutta en oo kuitenkaan halunnut luopua niistä. Tuikut on niin luonnollinen osa sisustusta, klassisia ja ajattomia.

_______


"Oikeita" lehtiä tulee luettua nykyään ihan liian vähän, kun suurin osa tiedosta löytyy niin kätevästi netistä. Kuitenkin viikonloppu aamuisin meille tulee Hesari, jonka kans istutaan aamupalalla niin pitkään kuin tarvis. Meiltä löytyy kotoa kaks läppäriä, kaks Ipadia ja sen lisäksi kaks lehteä, joita tilataan, Deko ja Hesari.

_______
En sanois, että meiltä varsinaisesti puuttuu mitään, mutta jotain koti ehkä kaipais. Ehkä jonkun vanhan, ajan patinoiman hyllyn tai laatikoston, uusia tauluja, verho(t) makkariin tai jonkun muun yksityiskohdan piristämään.

Värimaailma tulee pysymään samalla, valkoinen-harmaa-musta -linjalla. Tauluista ja muista sisustusesineistä voi löytyä sitten enemmänkin väriä. Tuleeko teille samanlaiset uudistusvimmat näin syksyn korvilla?


-Nina

2 kommenttia

  1. Todella kaunis koti teillä Nina ja Kaitsu! ❤ Täällä joka ikinen syksy (ja keväisin myöskin) sama vimma iskee 😍 edes jotain pientä piristystä kotiin on pakko laittaa tai hankkia 😊

    VastaaPoista
  2. Ihana Noosi, kiitos <3 Sut tietäen oot aika samoilla linjoilla näissä uudistuksissa, mitä ite. Pieni muutoskin piristää :)

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate