Uusia tuulia

keskiviikkona, syyskuuta 02, 2015
Oon täällä pariin kertaan maininnut omasta ihotyypistäni, joka on kuiva ja herkkä. Ihonhoito on luonnollisesti yks asia mikä parantaa sen vointia. Toinen, vähintään yhtä tärkeä, tai tärkeämpikin on varmasti ruokavalio.

Oma vireystaso ja mieliala on myös kytköksissä siihen, mitä me suuhun laitetaan. Viljatuotteet turvottaa ja hiilaripitonen ruoka esimerkiksi lounaalla voi saada olon väsyneeksi. Liian kevyt ruoka taas ei pidä kauaa nälkää ja kauppaan ehdittäessä tulee helposti ostettua nälän sokaistessa sitä ja tätä suuhun pantavaa.

En oo koskaan ollut dieetillä tai rajoittanut mitenkään erityisen tarkkaan omaa syömistä. Joten nyt suunnitteilla oleva muutos omaan ruokavalioon on isoin koskaan omalla kohdallani. Aion siis vähentää vilja- ja maitotuotteita, erityisesti vehnää ja "raakaa" maitoa. Ihan kokonaan en aio kuitenkaan näistä luopua, mutta uskon, että vähentämällä on jo merkittävä vaikutus omaan vointiin.  

Kauraleipä ja -leseet, hapanmaitotuotteet, rahka ja maustamaton jogurtti, ja kahvimaito pari kertaan viikkoon sekä pasta/spagettiruoka silloin tällöin mun ruokalistalla on ihan ok. Muutoin haluan lisätä varsinkin lounaalla kasvisten määrää ja taata kalsiumin saannin sitä kautta. Unohtamatta sitä D-vitamiinia.

Katotaan nyt, miten tää lähtee käytännössä menemään, mutta omaa oloa kuuntelemalla pääsee varmasti parhaaseen lopputulokseen. En oo tottunut rajoittamaan mitä syön, joten jää nähtäväksi, kuin usein tulee lipsuttua.. ;)

Hassua, miten tää syksyn tulo tuo tullessaan tällasia muutosvimmoja, saman oon huomannut myös kotona. Kesän ajan kodin nurkat on olleet enemmän ja vähemmän heitteillä, tavarat on saaneet olla nätisti samoilla paikoillaan ja mitään uutta ei oo tullut hankittua. Mutta nyt, mistä se pesänrakennusvietti tulikaan esiin, mutta tekis hirveesti mieli lähtee kiertelemään sisustuskauppoja ja alkaa laittaan paikkoja uusiksi.

Toivottavasti sielläkin löytyy inspiraatiota syksyyn kodin sisustamisesta, tummenevista illoista tai vaikka uuden harrastuksen aloituksesta. Ei tää syksyn lähestyminen niin paha juttu ookaan.


 

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate