Liuskaluodossa kerran elokuussa

sunnuntaina, syyskuuta 06, 2015
Eilen syksyn ankeus iski päin kasvoja, kun lauantai-aamu "valkeni" hämäränä ja kosteana. Tällä viikolla jalkaan on joutunut vetämään shortsien sijaan pitkät lahkeet ja ohuet takit on pakko ottaa jo käyttöön. Syyskuu toi todellakin mukanaan syksyn.

Mun mielikuvissa syksy on parhaimmillaan kaunista väriloistoa, auringon paistaessa vielä kirkkaana taivaalta. Aamulla maa on kostea yön sateiden jälkeen ja ilma on raikas. Kodin ikkunasta näkyy kadulle, ja puistoon viistottain, niin että jotain syksyn puiden väriloistostakin voi vilahtaa. Mutta ei se ihan sitä oo aina todellisuudessa.

Ens viikoksi on kuitenkin luvattu sitä aurinkoa ja ihan mukavasti lämpöasteitakin. Ei siis pelkkää sadetta ja pimeyttä! Kyllä tähän syksyyn pikkuhiljaa tottuu.. ensimmäisiä askelia kohti sitä otin myös pakkaillessani kesäkenkiä syvemmälle kaapin perukoille, ainakin tulee pidettyä kodista parempaa huolta, kun ei tarvi tonne sateeseen lähteä "nauttimaan" keleistä.

Vielä kaks viikkoa sitten vietettiin ihanaa lauantaipäivää istuen Skifferin terassilla auringon paahtaessa, kesän ekoilla (ja viimeisillä) liuskapitsoilla ja nautittiin keleistä. Elokuu antoi sitä parastaan. Voiko tästä tosiaan olla vaan reilu pari viikkoa aikaa?







 

Ravintola Skiffer Liuskaluoto on perustettu kolme vuotta sitten Helsingin Kaivopuiston edustalle, omalle saarelleen. Auringon paistaessa lautta vie porukkaa tiuhaan tahtiin paikan päälle ja Skiffer onkin yleensä joka pöytää myöten täynnä.



 



Astuttua lautasta luodolle viiden minuutin tarkan tutkailun jälkeen meille vapautui istumapaikat ja liuskat nautittiin tilauksesta noin puolen tunnin päästä. Ihan kohtuullinen odotusaika siis ja itse pitsat on valikoimaltaan hauskoja, mun chili con carne sisälsi nimensä mukaisesti jauhelihaa ja chiliä, sekä avocadoa ja nachoja. Poikaystävän pitsasta löytyi suolakurkkua, pinaattia ja possun lihaa. Suolaisten pitsojen lisäksi kokit loihtii makeita, mansikka-vuohenjuustopitsoja, nam!

Eihän näitä kuvia siis voinu olla jakamatta, pieni pala kesää tähän syksyyn.



 





Kaivarissa oli tolloin järjestetty joku leijatapahtuma lapsiperheille, jäätiin siihen hetkeksi ihailemaan värikästä taivasta. Täytyy kyllä todeta, että kaupungistakin löytyy mukavaa tekemistä perheen pienimmillekin, sen verran kivoja, lapsille suunnattuja juttuja on tullut kesällä vastaan. Mutta mitäpä sitä ei keksisi kesällä auringon paistaessa.

Energistä viikon alkua!

-Nina





Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate