Millä keinoin saat kropan voimaan hyvin

torstaina, syyskuuta 10, 2015
Kävin alkuviikosta kuuntelemassa ravintovalmentaja Annika Havasten luentoa ruokavaliosta ja sen yhteydestä kehon ja mielen hyvinvointiin. Luento järjestettin Jolie Organic health & Beauty-liikkeen kauniissa tiloissa Uudenmaankadulla. Luennon välissä tarjoiltiin terveellisiä vitamiinipommeja smoothien muodossa.

Luento eteni kevyesti eteenpäin ja tunnelma oli sopivan rento väsyttävän monologin sijaan. Paikalla oli suurimmaksi osaksi ihmisiä, joilla oli jo etukäteen omia kokemuksia ja innostusta ruokavalion parantamisen suhteen, mutta sen lisäksi ihan jokainen sai varmasti uutta ajateltavaa ja puhtia oman hyvänolon lisäämiseen ruokavalion kautta. Tärkeintä on kuitenkin se, että jokainen sais inspiraatiota omaan syömiseen ja terveyden ylläpitämiseen, vaikkei kaikki tieto oliskaan sisällöllisesti uutta.

Annika luetteli muutamia tärkeitä pääkohtia, jotka tukee terveyttä ja tasapainoa kropassa. Nää oli itselläkin tiedossa, mutta tän illan kautta näitä alkoi taas tietoisemmin pohtimaan omalla kohdalla. Tää luento sattui ajankohdallisesti ihan loistavasti mulle, kun tässä postauksessa kirjoitinkin siitä, kuinka haluan muuttaa omaa ruokavaliotani vähäviljaisempaan ja maidottomampaan suuntaan. Ja so far so good, neljän päivän jälkeen ihan hyvillä fiiliksillä mennään edelleen.





Tässä siis muistilistana ne tärkeimmät pointit kohti parempaa terveyttä ja ruokavaliota.


Suoliston toiminnasta huolehtiminen
jos suolisto ei toimi kunnolla, ei myöskään tarpeettomat myrkyt pääse poistumaan kropasta!
Tää on siis ensimmäisenä hoidettava kuntoon.
Ruoki kroppaa terveellisellä ruualla, niin se alkaa kaipaamaan sitä.
 
Verensokerin seuranta
Sokeri ja valkoisista jauhoista valmistetut syötävät aiheuttavat nopeita heilahteluita verensokeriin,
verensokerin laskiessa yhtä nopeasti kuin se on noussutkin. Ei siis turhaan sanota, että ateriavälit pitäisi pitää lyhyinä. Tää on itellä ehkä se heikoin kohta tällä listalla, kun usein kiireessä unohtaa haukata jotain ja pian onkin jo kiljuva nälkä.
 
Vihreä ja värikäs ruoka
Mitä värikkäämpää ruokaa syöt, sen paremmin kroppa voi.
Kasviksia löytyy joka lähtöön ja vihannesosastolta löytyy oikeesti aika kattava valikoima
erilaisia vaihtoehtoja lautaselle (tai blenderiin).
Vihreä on kaikkien kasvisten numero ykkönen, se sisältää eniten ravinteita. Pinaatti, rucola, parsakaali tai esimerkiksi herneet ovat sieltä parhaasta päästä.
 
Antioksidantit
Marjoilla voi huoletta herkutella ja sen lisäksi ne sisältävät paljon mm.
vastustuskykyä lisääviä antioksidantteja. Marjojen lisäksi esim. hedelmissä
ja pähkinöissä on paljon antioksidantteja.
 
Hyvä mieli
Stressin poisto ja kokonaisvaltainen hyvinvointi on kaiken a ja o. Pelkkä smoothien tekeminen, jumpassa käyminen tai ruokavalion muutos ei riitä.  
Jokainen muutos lähtee liikkeelle askel askeleelta ja näkyy joka elämänalueella.
Tunnista oman kehon tarpeet ja laadi itselle hyvältä tuntuvat tavoitteet.
Ja muista, että jokainen meistä saa ainakin silloin tällöin herkutella ja lipsahdella. ;)
 
 


 
 
 
Lopuksi yks herkullinen vihersmoothien resepti, minkä opin luennolla.
 
 
-Selleriä
-Lehtikaalia
-Limeä
-Päärynää
-Pinaattia
-Omenaa
-Kurkkua
 
 
Selleri oli tässä listassa sellanen, mitä en oo vielä käyttänyt smoothieissa, mutta olin positiivisesti yllättynyt. Omaan kotiversioon lisäsin vielä chia-siemeniä, maca-jauhetta ja ohranohrasta. Vihersmoothiesta saa raikkaan, kun siihen lisää jotain hedelmää, ite käytän usein ananasta.
 


 


 
 
 
Toivottavasti näistä heräs jotain ajatuksia suhteessa omaan syömiseen ja hyvään oloon. Kuuntelemalla kroppaa löytää varmasti itelle ne parhaat vaihtoehdot. 
 
Heii, kohta on jo viikonloppu, hang in there guys! Mun viikonlopusta tulee erityinen, koska lennän huomen aamusta Ouluun viettämään viikonloppua tärkeiden ja ihanien ihmisten kans.
 
 
Kuullaan taas!
 
-Nina
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate