Suussa sulava porkkanakakku

tiistaina, syyskuuta 22, 2015



Sunnuntaina vedin toiveikkaana juoksutrikoot jalkaan auringon paistaessa kirkkaana taivaalta. Mulla on ollut viikon ajan hassua on-off kurkkukipua, joka ilmestyy illan hämärtyessä ja poistuu aamun aikana. Joten ihan kovimpia sykkeitä ei tällä lenkillä otettas irti. Noh, ainakin reippaan kävelylenkin toiveissa vedin lenkkarit jalkaan ja latasin kuulokkeisiin ekat biisit.

Mut astuessa ulos ovesta aurinko oli kadonnut jonnekin pilvien taakse ja tilalla olikin vihmova tihkusade. Se siitä reippailusta, lenkki lyheni sen verta, et sain itteni jo märäksi, kun päätin suunnata kauppaan ja mennä tekemään jotain ihan muuta. Mikä ois parempaa sadesäällä, kuin leipoa jotain, mikä täyttää koko kodin ihanalla tuoksulla.

Tuumasta toimeen nappasin facesta ystävän jakaman porkkanakakku-ohjeen, joka oli kummitellut kielen päällä koko viikon. Nyt sille oli siis otollinen aika. Ah sitä hauistreenin määrää, kun raastaa 2/3 osa porkkanapussillisen samaan vetoon, loppu olikin sitten aika kevyttä hommaa. Kunhan malttaa odottaa, et pohja jäähtyy, eikä mee levittämään kuorrutetta ennen sitä.. Kakusta tuli superherkullista, joten sadetta tai ei, niin tätä ohjetta kannattaa kokeilla. Nams.














Ensimmäisenä kannattaa hoitaa porkkanoiden raastaminen alta pois. Sen jälkeen vaahdota munat ja sokeri ja sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita muna-sokeri vaahto ja kuivat aineet keskenään ja lisää lopuksi joukkoon rasva ja porkkanaraaste.

Kaada koko seos leivinpaperille, korkea reunaiselle pellille. Paista 200c asteessa noin 20min, itse pidin reilu 20min ja pohjasta tuli sopivan kostea, mut pysyi hyvin kasassa.

Kun pohja on jäähtynyt, levitä päälle kuorrute ja nauti! Tää oli hyvä resepti ja jää ehdottomasti mun suosikki-kotileivonnaisten joukkoon.

Mukavaa viikon alkua!


Nina



Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate