Elokuun viimeinen

sunnuntaina, elokuuta 30, 2015
Kuun vaihde saa miettimään mennyttä kesää, ja muistelemaan kaikkea sitä, mitä on tapahtunut ja tehnyt. Kesäloma on loppujen lopuksi yleensä maksimissaan sen yhden kuukauden pituinen, niin tuntuis jotenkin hassulta puhua pelkästä lomasta ja siitä ajasta ainoastaan merkityksellisenä.

Arki ja kaikki siihen kuuluva on kuitenkin sitä, millaisena elämä menee suurimman osan ajasta eteenpäin. Loma on toki sitä aikaa, kun ei tarvi elää niin aikataulutetusti ja monet tekee niitä juttuja, mitä on suunniteltu ja odotettu pitkään, kuten lomareissuja.

Viikonloppu on kutistettu versio lomasta, jolloin voi herätä ja puuhailla juttuja omaan tahtiin ja suunnitella näkevänsä ystäviä ja käydä vaikka erilaisissa tapahtumissa. Moni jaksaa arjen odottaen taas tulevaa viikonloppua, mutta kuin lyhyt se onkaan, jos niistä viidestä muusta päivästä ei itsessään koe saavansa mitään iloa irti.

Ihan joka arki-iltakaan ei jaksa tietty lähteä kahville, lenkille, tai olla muutenkaan mitenkään sosiaalisesti aktiivinen tai seurallinen. Omassa kodissakin voi ihan huoletta nauttia niistä vapaahetkistä ja olla tekemättä mitään ilman sen suurempia paineita. Kuka muu meille niitä paineita asettaa, kuin minä itse?

Joten otetaanpas ihan iisisti, jos tänään väsyttää pyykätä, tai suoriutua muustakaan ylivoimaiselta tuntuvasta toiminnallisesta aktiviteetista, niin tulee se päivä seuraavakin. 
Kuvat on tältä viikonlopulta, kun oltiin Jyväskylässä. Käytiin Laajavuoren metsäisissä maisemissa kävelyllä, jossa näkyi puolukoita, vadelmia ja muutama muu sunnuntaikävelijä. Metsässä kävellessä on ihan eri tunnelma, miks ihmeessä en oo tänä kesänä käyny kertaakaan Helsingin keskuspuistossa tai Nuuksiossa. Sellanen retki syksyn ohjelmalistalle!

Lauantaina käytiin Toivolan vanhalla pihalla aamupalalla Kahvila Muistossa, joka on ihana, nostalginen puutalo terassialueineen. Vielä tarkeni ulkona. Sen jälkeen lähdettiin kesän viimeiselle kolmen tunnin risteilylle Höyrylaiva Suomella Päijänteelle.


Rentouttavaa viikon alkua ja hymyjä arkeen,

-Nina
Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate