Barcelona kolmessa päivässä - vinkkejä lomalle

tiistaina, kesäkuuta 02, 2015
Kävin Barcelonassa huhtikuun puolivälissä ja ajattelin jakaa omia kokemuksia reissun ajalta. Pidennetty viikonloppu on Barcelonan näkemiseen ja kokemiseen suht lyhyt aika, joten seuraavallekin reissulle riittäis ohjelmaa.

Pitkän ja puuduttavan matkaromaanin sijaan päätin jakaa teille vaan ne parhaimmat paikat ja kokemukset mun reissulta.

Meidän hotelli sijaitsi La Ramblasta n. 1,5 kilsan päässä, joka oli sijainniltaan hyvä; rauhallisella alueella, mutta kuitenkin kävelymatkan päässä keskustan kuhinasta. Ja korkkareiden sijaan jalkaan kannattaa laittaa kengät joilla jaksaa kävellä, sillä sitä siellä saa tehdä.

Lyhyeen reissuun ajottaisin pari 'must see' nähtävyyttä, ja loppuajan seikkailisin vapaasti fiiliksen mukaan, sillä tekeminen ja näkeminen ei ihan heti lopu Barcelonasta.


Käymisen arvoisia paikkoja:

Park Güell (Gaudi puisto)
Puiston ympäröimä "avoin sali" on nykyään maksullinen. Puistossa on upea näköalapaikka, josta näkee koko Barcelonan ja aina merelle asti.

La Sagrada Familia, se suosituin turistikohde.
Jos haluaa välttää pahimman turistisuman päiväsaikaan, kannattaa paikalle mennä yöllä aistimaan aitoa goottilaisfiilistä, tunnelma on mieletön! Tornit, spiraalit, ja värilliset ikkunat pimeässä yössä on näkemisen arvoisia.

Blai Tonight, tapas ravintola
Paikallisten suosima paikka. Useimmat keskustan ravintolat ovat suurempia, mitä sisäänkäynti antaa olettaa.

Rosa De Raval, meksikolainen ravintola
Kun tapaksiin kyllästyy, eksykää tänne. Aitoa meksikolaistunnelmaa, ja rento ilmapiiri. Viihtyy vaikka yön pikkutunneille asti syötyään ensin mahansa täyteen hyvää ruokaa.

El Barri Gotic, Barcelonan vanhan kaupungin keskus. Barcelona on täynnä kauniita rakennuksia ja mielenkiintoisia katuja.

Font Màgica de Montjuïc, "magig fountain" -suihkulähde oli yks kauneimmista ilmaisista nähtävyyksistä. Pimeän tullen ihmiset kertyy suihkulähteen edessä olevalle portaikoille odottamaan, kunnes suihkulähde käynnistyy valojen ja musiikin säestämänä. Plussaa show:ta ennen lämppärinä esiintyneelle street dance -miesporukalle!


Barcelona on ihana kevätmatkakohdekin, jos haluaa välttää kesäsesongin ruuhkat. Huhtikuussa sää oli jo sen verran lämmin, että päivällä auringossa tarkeni jo t-paidalla.


En keksi mitään negatiivista mun matkasta. Barcelona on täydellinen kaupunkimatkakohde, ja espanjalainen kulttuuri välittyy positiivisella tavalla turisteillekin. Tekemistä riittää, shoppailut, nähtävyydet, ravintolat, ranta ja kaikki muutkin käymisen arvoisen lomakohteen puolet löytyy.

Lopuksi kuvat puhukoot puolestaan, sillä Barcelona oli  i h a n a !










 
Buenas noches!




Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate