Meksikolainen ruoka

maanantaina, kesäkuuta 15, 2015
All You Need Is White blogin Satu  kirjoitti kesäjuhlistaan meksikolaisella teemalla. Meksikolainen ruoka on myös mun suurta herkkua. Sen jälkeen, kun oon itse alkanut tekemään salsan ja quaqamolen, en oo halunnut syödä enää kaupan hyllyjen valmiskastikkeita.

Tässä ruuassa pätee sama periaate, kuin muussakin kokkailussa, itse tehty on parasta. Yhä enemmän oon alkanut viime vuosien aikana miettiin, mitä pistän suuhuni. Ja sitä kautta kokkailusta omassa keittiössä on tullut ihana harrastus.

Puhtaat raaka-aineet ja ruuan valmistaminen alusta loppuun tekee siitä itelle jotenkin merkityksellisempää. Kotona kokkailu saa ihan uuden lähtökohdan, kun on aikaa suunnitella ja tehdä ruoka rauhassa. Lisäksi tietenkin hyvä seura täydentää fiiliksen. Mikäs sen mukavampaa, kuin kokkailla vaikka lauantai-illan ratoksi meksikolaista ja pyytää pari ystävää kylään.
























Ohjeista löytyy monenlaisia variaatioita, mutta nää seuraavat on mun lemppareita ja ehdottomia syödessä tacoja ja tortilloja.

Salsaan tarvitset

-tomaattia
-punasipulia
-valkosipulia
-chiliä
-limeä
-korianteria
-pippuria
-suolaa

Silppua kaikki ainekset keskenään ja anna maustua hetki ennen syömistä. Määriä en kirjannut ollenkaan, koska maku ratkaisee. Tomaattien pilkkomisesta on hyvä aloittaa (niitä kannattaa olla ainakin 4-5kpl), ja muita aineksia lisätään tuomaan makua. Tarkasta tekovaiheessa tulisuus ja korianterin määrä, niin saat oikeanlaisen lopputuloksen.

Jos "perussalsan" lisäksi haluaa tuunattua versiota, niin katkarapu-avocadosalsa vie kielen mennessään. Eli normaaliaineksien lisäksi salsaan lisätään katkarapuja ja pilkottu avocado.

 





Quaqamoleen tarvitset

-avocadoja, 1-3kpl, riippuen kuinka ison satsin haluat
-tomaattia 1-2, tuo sopivasti nestettä
-limen mehua
-pippuria
-suolaa
-sokeria
-chiliä
-korianteria
-valkosipulia

Pilko avocado, niin ettei siitä tule kuitenkaan ihan mössöä. Lisää muut ainekset ja jätä kastike myös hetkeksi maustumaan.


















Tulisten kastikkeiden rinnalle oon tehnyt aina simppelin, raikkaan kermaviilikastikkeen, jota voi
lisätä pienen määrän annokseen. Siihen tarvitset:

-kermaviilipurkin
-fetajuustoa, muutamia murusia tuomaan makua ja rakennetta
-pippuria
-suolaa
-limeä
-korianteria

Sillä aikaa, kun kastikkeet on maustumassa, kypsennä kana/liha ja lämmitä tacot ja tortillat. Kastikkeiden lisäksi lisää annokseen tuoretta salaatinlehteä ja juustoraastetta halutessa.

Viimeksi paistoin kanan vaihteen vuoksi uunissa. Kaadoin kanasuikaleiden päälle öljymausteseoksen ja levitin ne pellille. Uunissa kypsentäminen teki kanasta vähän rapeampaa, kuin pannulla valmistaessa. Sitten ainekset tortillan/tacon sisään ja ääntä kohti.











Jos haluaa mennä nauttimaan herkullista, meksikolaista ruokaa Helsingin ravintoloihin, niin mun ehdoton suosikki on Patrona Annankadulla. Ravintolan henkilökunta on ystävällistä ja ruuan lisäksi paikka on erittäin viihtyisä. Sieltä löytyy oikeaa meksikolaisfiilistä ja autenttista ruokaa.



Herkullisia hetkiä ruuan äärellä,

-Nina







Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate