Mudcake sydämet

tiistaina, kesäkuuta 23, 2015
Mmmm, suklaa. Jos tarjolla on maailman kaikki herkut, valitsen suklaakakun. Ja jos saa esittää lisätoiveen, vaniljakermajäätelön kera, kiitos.

Tässä simppeli, maailman helpoin ohje mudcake leivonnaiseen. Yleensä teen sen pyöreään vuokaan, mutta tällä kertaa kaadoin seoksen suorakulmaiseen vuokaan, ja kakun valmistuttua ja viilennyttyä leikkasin piparkakkumuotilla kakusta pieniä sydämen muotoisia annospaloja.

Lyön vetoa, että hyvä ulkonäkö tekee syötävästä vielä parempaa ja pieniä palojahan on aina lupa ottaa lisää. ;)






Tän tarvikelistan muistaa ilman paperia ja kynääkin, tarvitset siis

- 6 kananmunaa
- 1 3/4 dl sokeria
- 350 g tummaa suklaata
- 125 g voita
- 1 dl vehnäjauhoja

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Ota esille pyöreä vuoka ja voitele sekä jauhota pohja sekä reunat valmiiksi.

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa keltuaiset ja sokeri keskenään vaahdoksi. Lisää vehnäjauhot.

Sulata voi ja paloittele suklaa perään kattilaan. Kun suklaa on sulanut, lisää 1-2 rkl vettä tipotellen.  Varo kuumentamasta liikaa. Sekoita sulanut suklaa keltuais-sokeriseokseen.

Lopuksi vaahdota valkuaiset ja nostele vaahto suklaaseokseen. Kaada lopuksi vuokaan ja aseta uuniin keskitasolle. Kypsennysaika on 10-20 min, riippuen uunista ja siitä, kuinka valuvan haluat kakusta.

Pidin kakkua uunissa 20 min, jotta sydämet pysyis koossa. Kakku oli kuitenkin kostean tahmeaa, juuri sellaista kuin mudcaken tulee ollakin.

Herkuttele kakkua esimerkiksi vaniljajäätelön kera. En oo vielä tavannut ihmistä, jota tää kakku ei ois hurmannut, ja näitä perusaineksia usein löytyykin kotoa kaapista.




 











"Best things are made of simple ingredients"




Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate