Happy birthday to me

tiistaina, kesäkuuta 23, 2015
Viime viikolla juhlistettiin mun synttäreitä syömällä ravintola Murussa. Se paikka on aina vaan suosittu, sillä ruuan laatuun ja makuun todella panostetaan ja palvelu on erinomaista.

Murun menu vaihtelee sesongin ja saatavilla olevien raaka-aineiden mukaan, joten ruokalajit voi vaihdella tiuhaankin. On aina yhtä jännittävää kurkata, mitä listalta löytyy, silloin tällöin pari kertaa vuoteen, kun siellä tulee käytyä.

Alkuruokana söin kylmää kurkkukeittoa, pääruuaksi karitsaa ja jälkkäriksi lakritsi eclairea, eli ranskalaista tuulihattutaikinasta tehtyä leivosta mustaherukanlehti sorbeella. Just. Joko valuu kuola?

Alkukeitto oli freessi alotus dinnerille. Ei ihan ensikuulemalla arvais, että kurkusta pääraaka-aineena saa noin herkullisen keiton. Ja kuinka kaunis annos! Annoksen visuaalinen viimeistely ja väriyhdistelmät oli jo itsessään silmänruokaa.

Kylmän alkukeiton jälkeen lämmin pääruoka, joka sisälsi karitsan kylkeä ja kareeta vadouvan hollandaise kastikkeen kanssa, maistui todella hyvältä. Murea liha ja kasvislisukkeet oli täydellinen kombo. Etenkin sienistä oli saatu parhaat puolet esiin. Tuhdimman puoleisen hollandaise kastikkeen jätin vähemmälle, sillä annoksen raaka-aineiden maut itsessään olivat riittävä yhdistelmä mun makuun. Mitä muuta voi kesä-Suomessa toivoa, kuin kauden maistuvia juureksia taidokkaasti valmistettuna.

Jälkkärille löytyi just ja just tilaa, kun alku- ja pääruoka oli nautittu viinien kera. Murusta löytyy kattava viinilista, joten joka ruokalajille varmasti löytyy siihen sopiva viini kylkeen. Lakritsi tuulihattu-jälkkäri teki tehtävänsä, ja tämä synttärisankari oli tosi, tosi iloinen ja kiitollinen alusta loppuun herkullisesta illallis-ylläristä.

En olis voinut keksiä parempaa ravintolaa juhlistamaan mun synttäreitä. Erityiseen illanviettoon ja hyvänruuan nautiskelijoilla askeleet kohti Fredrikinkatu 41:stä Helsingissä, klassista ranskalaiskeittiötä edustavaa ruokaa ja ihanaa tunnelmaa idyllisessä ravintola Murussa.Vielä reilu kakskyt vee! ;)

-NinaEi kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate