Surffaamaan

lauantaina, kesäkuuta 20, 2015
Pari viikkoa sitten käytiin kokeilemassa surffausta Sirius Sportissa Pyhtäällä. Helsingistä ajaessa matka kestää noin 1,5h ja perille pääsee parhaiten omalla autolla. Tunnin surffaus maksaa 25€ per surffari.

Sessio aloitetaan opastusvideolla, (mikä oli aika turha) ja sen jälkeen siirrytään itse asiaan ohjaajan opastuksella altailla. Surffaus toteutetaan isoissa liukumäkialtaissa, missä vesi virtaa alhaalta ylös. Surffaus aloitetaan bodyboardingista, eli harjoitellaan leveällä laudalla mahallaan laudan ohjausta ja liikettä vedessä. Tän jälkeen siirrytään siihen oikeaan surffaukseen, eli flowboardingiin. Lautoja löytyy kahta leveyttä, ja surffaus seisten aloitetaan ohjaajan antaessa alkutukea köydellä. Oikean asennon ja flown löytyessä köysi jätetään pois.

Joka surffauskerta laudalla päättyy, kun tasapaino pettää ja lauta lähtee alta (tai hallitusti ohjaat laudan reunaan ja annat seuraavalle vuoron). Kaikki turvallisuusasiat käydään tarkkaan läpi alussa ja maalaisjärjellä, omien taitojen mukaisesti edetään tässäkin lajissa.

Ja oliko se hauskaa? No olihan se aivan sikahauskaa!!!! Hihkuin intoa saman tien, kun saavuttiin valtavaan halliin ja isoista ikkunoista näkyi altaat ja paineella syöksyvä vesi. Adrenaliini nousi saman tien ja en malttanut odottaa altaaseen pääsyä. Märkäpuvut päälle ja eikun menoksi. Ensimmäiset kokeilut laudalla ja pyllähdykset sai aikaan innostuksen sekaisen naurun ja halun nousta uudestaan ja uudestaan laudan päälle.

Kehitystä tapahtui joka kierroksella, ja tasapainon pysyessä hanskassa, pystyi lautaa jo jonkin verran ohjailemaankin. Jeee, I made it! Uus laji on aina mielenkiintosta oppia, vesi elementtinä on jännä ja tää oli kaiken lisäksi vielä tosi hauskaa, ja nimenomaan porukalla, kun omaa vuoroa odotellessa saat tsempata kaveria ja ehkä vähän nauraakin, kun lähes kaks metrinen mies kippaa veteen. Heh. :)

Jos löytyy seikkailumieltä ja intoa uusiin lajeihin, älä jätä kokeilematta tätäkään hupailua. Ja tää oli hyvää treeniä myös kaiken lisäksi.

Hiih, koska mennään taas?!
















Toivottavasti kaikilla on ollut mukava juhannus, säästä riippumatta. Hyvää seuraa ja ruokaa, ja muistorikkaita hetkiä Suomen ihanassa kesäyössä.

Ihanaa viikonlopun jatkoa!

-Nina

























Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate