CHIANG MAI - pohjoisen Thaimaan helmi

tiistaina, helmikuuta 28, 2017

Tuntui melkein mahdottomalta yrittää mahduttaa yhteen postaukseen kuvat Chiang Main temppeleistä. Niitä oli lähes joka nurkalla ja ne oli niin kauniita, ettei kuvat varmasti tee tarpeeksi oikeutta. Temppelit on täynnä yksityiskohtia ja jokainen on erilainen. Yhden rakennuksen saattoi kiertää useampaan otteeseen, tai vaan uppoutua tuijottelemaan yhtä kohtaa rakennuksen koristeita maan tasalta kattoon.

Positiivista myöskin se, että temppelialueilla sai kierrellä ilman mitään sisäänpääsymaksuja ja alueet on tosi hyvin ylläpidettyjä. Mun "paljastavasta" vaatetuksesta johtuen ihastelin temppeleitä vaan ulkoapäin. Aikaisemmassa postauksessa kirjotinkin enemmän tästä temppelialueiden pukukoodista.

Chiang Mai on siis temppeleidensä puolesta jo vierailun arvoinen ja kaupunkina tosi viihtyisä ja rento. Tunnelma ei oo yhtään niin hektinen, kuin Bangkokissa, vaan paljon viihtyisämpi. Ehkä parin yön perusteella en voi tarpeeksi sanoa tuntevani Bangkokia, mutta Chiang Maista tuli mulle heti ensi hetkistä lähtien yks lempipaikoista Thaimaassa.

Kulttuurihistorian lisäksi Chiang Mai on täynnä ihania kahviloita ja ravintoloita. Kaupunki on tunnettu juuri ruokakulttuuristaan ja sieltä löytää myös helpommin kasvisruokavaihtoehtoja, verratuna muuhun Thaimaahan.

Jos Chiang Maissa viipyy pitempäänkin, niin vuoristomaisemat ympärillä tarjoaa mielettömät puitteet kaikenlaisella aktiviteetille vaelluksesta pyöräilyyn. Vitsi kun oltais oltu pitempään, niin oisin ehdottomasti halunnut riippuliitämään keskelle viidakkoa!


Nina

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate