Thai Dress Code

sunnuntaina, helmikuuta 19, 2017










Thaimaa on tosi uskonnollinen maa, jostain luin että Thaimaa on maailman buddhalaisin maa. Buddhalaisuus näkyy kadulla, jossa on vähän väliä alttareita (pieniä temppeleitä karkoittamaan pahat henget) ja uhrilahjuksia. Se näkyy myös ihmisten käyttäytymisessä, taikauskoisuudessa ja joissain paikoissa myös pukeutumisessa. Mutta ei millään tavalla häiritsevästi.

Buddhalaisuuteen kuuluu myös isona osana näyttävät ja koristeelliset temppelit. Lähinnä meitä on kokonaan puusta tehty Sanctuary of Truth, jossa käytiin toissapäivänä. Täällä kuumuudessa mun arkivaatetus koostuu lähinnä shortseista ja kevyestä topista, mutta temppeliin suunnatessa piti pukeutumistakin suunnitella vähän tarkemmin.

Arabimaissa olkapäitten näkyminen on iso no no, mutta täällä se on suht ok, kunhan peität polvista asti ylöspäin jalat. Laitoin temppelille lähtiessä normaalisti shortsit jalkaan, mutta pakkasin laukkuun kuitenkin ison huivin, josta sain kietaistua temppelialueelle astuessa kätevästi hameen.


paita - Zara / huivi - Lindex / aurinkolasit - Ray-Ban

Maassa maan tavalla, joten on tosi tärkeää kunnioittaa paikallisia tapoja. Muutoinkin buddhalaisuus on uskontona tosi mielenkiintoinen. Kaikki se kulttuuriperintö, seesteisyys ja ystävällisyys, mikä paikallisista huokuu, on tosi ihailtavaa. Itse en kuulu kirkkoon, mutta varsinkin matkustellessa eri uskonnot ja kulttuurihistoriat kertoo mun mielestä aika paljon itse maasta. Se musta onkin hauskaa, että täällä törmää aika paljon paikallisiin ja lähimaista oleviin turisteihin.

Päätettiin kävellä noin 3 km matka tonne temppelialueelle meidän asunnolta, keskipäivän kuumuudessa se oli kyllä aika tuskaa. :D Sen reissun jälkeen mentiin suoraan uima-altaalle pulahtamaan ja ilta otettiinkin tosi rennosti kattoen pari jaksoa Tabooh -sarjaa HBO:lta.


Nina

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate