Täyttävä lohitsatsikileipä

sunnuntaina, kesäkuuta 12, 2016



Lohi ja ruisleipä kuuluu perinteisesti yhteen, mutta halusin vähän tuoda siihen jotain uutta makua. Tykkään syödä lohta usein kylmän, jogurttipohjaisen kastikkeen kanssa, joten kokeilin eka kertaa, miltä tsatsiki maistuis lohen ja ruisleivän kanssa.

Leipä oli kevyt, mutta täyttävä ja tsatsiki teki siitä sopivan raikasta. Kokeiluun pääsi myös Indiedaysin blogitapahtumasta saadut mikronkestävät ja kompostoituvat paperiset evästaskut, jotka helpottaa tollasen täytetyn leivän syömistä huomattavasti. Niihin saa kätevästi pakattua myös piknikille mukaan evästä, ihan varmasti pääsee testaukseen tänä kesänä.




Lohen valmistus

lohifilee
sitruuna
tilliä
suolaa

Ota kala hetkeä ennen valmistamista jääkaapista lämpenemään pöydälle. Nosta raaka filee leivinpaperille uunivuokaan ja lisää mausteet. Laita lopuksi sitruunanviipaleet päälle ja kypsennä lohi 175c asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

_______







Tsatsiki


1 prk turkkilaista jogurttia
kurkkua
sitruunan mehua
suolaa
sokeria
pippuria
valkosipulia


Raasta kurkku ja valuta siitä ylimääräinen neste siivilässä. Pilko tai murskaa pieni pala valkosipulia ja lisää se kulhoon, jossa on jogurtti, kurkku ja mausteet. Sekoita keskenään.


_______






Leivän täyttö

lohta
ruisleipää
tuorejuustolevitettä
fetajuustoa
tsatsikia
vihreää salaattia
punasipulia

Voitele leivän puoliskot tuorejuustolevitteellä, levitä lohta toiselle puoliskolle. Lisää lohen päälle paprikaa, fetajuustoa ja tsatsikia sekä ripottele päälle punasipulia. Lisää lopuksi päälle vihreää salaattia ja leivän kansi päälle. Sujauta valmis leipä paperipussiin ja nauti!

_______






Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate