Kesän meikki- ja ihonhoitorutiinit

tiistaina, kesäkuuta 07, 2016Nyt kun iho on ehtinyt jo päivettyä, vähentää se huomattavasti eri ihonhoitotuotteiden käyttöä. Auringolla ja ilman kosteudella on ainakin mun iholle ihan silmiinpistävän iso vaikutus.

Päivetyksen ansiosta iholle riittää aamuisin puhdistuksen jälkeen pelkkä kosteusvoide, joka kosteuttaa ihon koko päiväksi. Lisäksi käytän silmänympärysvoidetta ja huulirasvaa, jotka saa kasvojen ihon näyttämään kokonaisuudessaan raikkaalta. Unohtamatta kaulan rasvausta, joka myös saa ihon kirkastumaan, kun kosteutus tuo ihon pigmentin paremmin esille.

En siis käytä ollenkaan enää mitään sävyttävää päivävoidetta kosteusvoiteen päälle tai peitevoidetta, millä talvisin peitän tummat silmänaluset ja nenänpielet. Iho pääsee näin paljon paremmin hengittämään ja pienet varjot ei ruskettuneella iholla niin mua häiritse, kuin talvella ne pistäis enemmän silmään vaaleammalla iholla ja sais kasvot näyttämään väsyneeltä.

Meikissä mulle on aina tärkeää raikas ja kuulas yleisilme, joten kesän päivämeikkiin riittää sipaisu aurinkopuuteria kasvoille ja poskipunaa, niin että meikki näyttää siltä, kuin sitä ei olisi ollenkaan. Huulille laitan jotain kevyttä huulikiiltoa ja silmiä kirkastamaan vaaleaa kajalia sisäluomelle ja vähän ripsaria. Kulmat siistin symmetrisiksi, jotka viimeistelee huolitellun kokonaisuuden.

Tähän meikkiin menee maksimissaan viis minuuttia. Ja useimmiten tääkin pienimuotoinen meikki jää tekemättä, kun kesällä on vaan niin kiva olla ilmankin ja illalla säästyy kaikelta pesuoperaatiolta. Ripsenpidennykset lisää kuitenkin silmiin sen verran näyttävyyttä, ettei mitään muuta välttämättä tarvi.

Kynsissä mulla on Lumenen On the beatch - Rantaniitty sävyistä marjapuuron väristä kynsilakkaa.Ennen aamupalan syöntiä oon ottanut tavaksi juoda ainakin puoli litraa viileää (ei jääkylmää) vettä ja vasta tunnin päästä siitä syön aamupalan. Sen lisäksi juon aterioiden välissä pitkin päivää vettä. Tää tapa on kesän ja lämmenneiden ilmojen ansiosta, voi kun muistais talvellakin jatkaa tätä säännöllistä veden juontia pitkin päivää. Sillä on ihan selkeä positiivinen vaikutus omaan oloon ja ihon hyvinvointiin.

Vaikka puhunkin rusketuksesta positiiviseen sävyyn, on kuitenkin yhtä tärkeää suojata ihoa ja varoa polttamasta sitä. Näin sitä aloiteltiin myös tää kesä korkeilla suojakertoimilla ja maltoin odottaa, että iho tottuu siihen auringon ensinäkemiseen. On myös tärkeää tiedostaa oma ihotyyppi ja auringon vaikutukset. Useat turvautuu itseruskettaviin ja niistä saa myös hyvillä tuotteilla tosi kauniita ja luonnollisia lopputuloksia.


-Nina

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate