Girls Weekend In Budabest

tiistaina, kesäkuuta 21, 2016

Tästä en voinut hiiskua yhtään etukäteen, sillä viime viikonloppu vietettiin ikimuistoisissa polttareissa, 11 hengen tyttöporukalla Budabestissa. Sankari saatiin yllätettyä täysin, kun perjantai-aamuna kaasot kuljetti mysteerimatkalipulla varustetun morsiamen lentokentälle ja me loput juhlaseurueesta odotettiin taputuksien kera paikan päällä.

Kaasot oli järkänny kaikki matkaan liittyvät jutut pienimpiä yksityiskohtia myöten täydellisesti ja mahtava porukka kruunasi täydellisen viikonlopun. Perjantaina saavuttiin Budabestiin aamupäivästä ja vietiin ensimmäisenä tavarat asuntoon, joka vuokrattiin keskustasta. Sen jälkeen käytiin syömässä ja lähdettiin parin tunnin risteilylle Tonavalle. Risteilyn aikana saatiin ihastella sekä Budan että Bestin kauniita maisemia.

Lauantaipäivä vietettiin Szécheny Bath -nimisessä ulkoilmakylpylässä. Kylpylä on Budabestin suurin lämminvesi- ja terveyskylpylä ja se on rakennettu 1900-luvun alussa. Rakennus oli ihan mielettömän kaunis ja vierailu sinne aika ehdoton, jos Budabestiin lähtee matkalle.

Lauantai-iltana käytiin syömässä High Note Skybar -nimisessä kattoterassi ravintolassa. Tässäkään kohtaa ei voi muuta kuin kehua paikkaa ja ruokia. Tilasin hampurilaisen ankkapihvillä ja se oli varmaan paras hampurilainen, minkä oon koskaan syönyt. Toinen hyvä ravintola reissun ajalta oli Trattoria Mamma, italialainen ravintola, mihin sattumalta mentiin. Katuravintolat lomalla, kesäisessä säässä on ihan parasta, samalla kun voi hyvää ruokaa nauttiessa seurata ihmisvilinää ja aistia paikallista tunnelmaa.

Reissu oli alusta loppuun ihan täydellinen, Budabest kaupunkina ja meidän mieletön polttariporukka kruunas koko viikonlopun. Oli myös niin ihanaa olla osana morsiamen suurta juhlaa ja tehdä siitä kokemuksesta yhdessä ikimuistoinen.

Yllätyin siitä, kuinka kaunis, siisti ja ihana kaupunki Budabest olikaan. Sen lisäksi, että ravintolat, taksit ja kaikki muukin oli halpaa, kadut ja rakennukset sekä koko keskustan alue oli mielettömän kaunista ja viihtyisää. Ainut mistä ehkä varottelisin sinne matkustavia, on taksit, niistä osa voi kiskoa ylihintaa, ellei ne oo kaupungin omia takseja, joten hinta kannattaa aina tarkistaa etukäteen.Budabest on halpa kaupunki ja polttareiden järjestämiseen ihan täydellinen valinta. Lyhyt lentoaika Suomesta, sopivasti nähtävää, hyviä ravintoloita ja yöelämää ja mielettömän kaunis kaupunki. Ehdottomasti sellanen paikka, mihin haluan vielä uudestaankin.

Näiden kaikkien ylistyssanojen jälkeen ei voi kuin kiittää meidän mieletöntä polttariporukkaa, etenkin kaasoja järjestelyistä, ja Budapestiä loistavista puitteista. Ja onnea tulevalle morsiamelle, häät tulee varmasti olemaan ikimuistoiset. <3

-Nina

2 kommenttia

  1. Hitsi että kesäinen Budapest on varmasti kyl ihana :)

    VastaaPoista
  2. No sitä se kyllä oli! Olin ihan yllättynyt, kuinka kaunis kaupunki se olikaan. Ehdottomasti suosittelen käymään :))

    VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate