30-vuotiaan suklaajuustokakku

tiistaina, kesäkuuta 14, 2016
Aika harvoin leivon kotona, koska meitä on täällä vaan kaks tuhoamassa niitä herkkuja ja siitä ei seurais mitään hyvää. Mutta nyt kun oma 30-vuotis syntymäpäivä on vaan muutaman päivän päässä, oli mulla tarpeeksi pätevä syy aloittaa uus viikko suklaisella juustokakulla.

En oo juurikaan tota tämän vuotista merkkipaalun saavuttamista miettinyt tai stressaillut. 30-vuotta on mulle tällä hetkellä aikalailla synttärivuosi muiden joukossa. Lupaan kyllä ilmottaa, jos joudun syömään sanani ja joku päivä saan jonkun henkisen ikäkriisin kehitettyä. Mutta tällä hetkellä en liitä siihen ikään mitään erityistä stressiä, lähinnä se on vaan numero. Ja hyvä syy leipoa herkullinen kakku.





SUKLAAJUUSTOKAKKU MANSIKOILLA

175g minttudominokeksejä
50g voita
400g tummaa suklaata
400g maustamatonta tuorejuustoa
1tl vaniliasokeria
4dl kermaa
4 liivatelehteä
1rkl kahvia
tuoreita mansikoita

_______

Murskaa keksit tehosekoittimessa ja sekoita sulan voin kanssa.
Painele seos irtopohjallisen vuoan pohjalle ja laita jähmettymään jääkaappiin.
Vatkaa kerma ja sekoita vaniljasokeri joukkoon.
Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuuston kanssa.
Laita liivatelehdet kylmään veteen hetkeksi. Kiehauta kahvi ja sulata liivate siihen. Kaada liivateneste ohuesti suklaatuorejuustoseokseen sekoittamalla samalla.
Nostele kerma tuorejuustoseoksen joukkoon ja kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan.
Anna jähmettyä yön yli jääkaapissa ja koristele mansikoilla ja suklaahipuilla ennen tarjoilua.



Kakussa on yksinkertaiset aineet ja tuoreet mansikat raikastaa ihanasti makeaa suklaajuustokakkua. Mintunmakuiset dominot keksipohjana sopii myös hyvin mansikoiden ja suklaan maun kanssa.

Tein tän kakun työkavereille maanantain piristykseksi, varsinaiset synttärijuhlat järjestän elokuussa, jolloin paikalle pääsee vähän kaukaisempiakin ystäviä.

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate