BATAATTI TOASTIT

lauantaina, lokakuuta 22, 2016
Bataatti on oikeastaan korvannut mun ruuissa perunan kokonaan, vaikkei sitä kyllä muutenkaan oo tullu enää syötyä aikuisiällä juuri ollenkaan. Ainoastaan keittoruokia tehtäessä peruna jotenkin kuuluu sinne ja kesällä uudet perunat kuuluu automaattisesti grillaukseen. 


Bataatti on ollu pitkään mun suosikki, vaikka sen kypsentämisen takia en sitä kovin usein valmistakaan. Tässä reseptissä helpoin osuus on ehkä se, ettei bataatteja tarvi alkaa keittämään saadakseen ne kypsennettyä. Bataatti on aika monikäyttöinen ja nyt testasin sitä leivän tapaan.BATAATTI TOASTIT

bataatti
levitettävää vuohenjuustoa
avokadoa
tomaattia
basilikaa
kananmuna
pippuria
suolaa
öljyä

_______
Kuori bataatti ja pilko se vajaa 1cm paksuisiksi siivuiksi pituussuunnassa. Laita neljä viipaletta leivänpaahtimeen, ja vastus kovalle. Kypsennä viipaleita paahtimessa n. 5 kertaa, tai kunnes pinta alkaa tummua ja väri haalistua, niin kuin kypsä bataatti. Viipaleiden tulee olla tarpeeksi ohuita, jotta niistä saa kypsiä.

Kun bataatit kypsyy paahtimessa pilko sillä aikaa avocado ja tomaatit. Toiseen toastiin käytin täytteenä pilkottua avocadoa, vuohenjuustoa ja basilikaa. Toiseen laitoin vuohenjuustoa, tomaattiviipaleita ja murskattua avocadoa. Mausteiksi pippuria ja suolaa ja valmiiden toastien päälle öljyä. Viis minuuttia pehmeäksi keitetty kananmuna sopii hyvin syötäväksi toastien kanssa.

Täytteitä on helppo vaihtaa, mutta nämä toimii ainakin takuuvarmasti. Kypsä bataatti pysyy myös hyvin koossa ja on helppo syödä. Toastit on täyttäviä ja bataatti maistuu tässäkin muodossa yhtä hyvältä kuin aina.

En muista milloin viimeksi oon kokkaillu jotain erityisempää, saati muistanut kuvata sitä. Luulen, että syksy ja talven tulo saa taas enemmän intoa kokkailuun, kun kotona tulee puuhailtua enemmän. Vaikka tällä viikolla olo olikin jotenkin normaalia väsyneempi.. mutta eiköhän viikonloppu tasoita taas, kun luvassa ei oo mitään ihmempää. Illalla mennään Lintsin valokarnevaalin päätösiltaan, jos tuo tuuli vähän tasottuu ulkona.


Mukavaa viikonloppua!


Nina

2 kommenttia

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate