Raikas Mansikka-mozzarellasalaatti

lauantaina, heinäkuuta 23, 2016Vierastan usein makeaa, kuten hedelmiä tai marjoja ruuan seassa, esim. ananas pitsassa kuuluu inhokkilistalle. Myöskin rusinat salaatissa jätän syömättä, mutta pari makeaa herkkua on ylivoimaisia suosikkeja kesäisessä salaatissa.

Mansikka ja viinirypäleet salaatissa suorastaan kuuluu uusien perunoiden, lohen ja muiden kesäherkkujen rinnalle. Marjoja ja varsinkin mansikoita tulee syötyä nyt tosi paljon tuoreena ja makeiden jälkkäreiden sijaan niitä voikin lisätä ruuan ohessa salaattiin.

Mun 12-vuotias kummipoika oli kyläilemässä ja ehdoton suosikki ruokapöydän tarjonnasta taisikin olla tuo mansikkainen salaatti.

MANSIKKAMOZZARELLA -SALAATTI

jäävuorisalaattia
lehtisalaattia
tuoretta basilikaa
mansikoita
vihreitä rypäleitä
mozzarellaa
limen mehua

Tein salaattia aika rennolla kädellä, repien salaatin lehdet ja mozzarellan sopivan kokoisiksi paloiksi. Mansikat ja rypäleet on hyvä viilentää jääkaapissa, jotta salaatista tulee ihanan raikas ja viileä lisä kesäpäivän ruokaan. Normaalisti kosteutan salaattia öljyllä johon lisään mausteita, mutta tässä salaatissa kosteutta toi limestä puristettu mehu ja basilikan tuoreista lehdistä tulee hauska maku. Tästä taiskin vahingossa tulla mun tän kesän suosikkiruoka, sopivasti herkullisia kesän makuja yhdisteltynä samaan salaattiin.


Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate