Raikas Mansikka-mozzarellasalaatti

lauantaina, heinƤkuuta 23, 2016



Vierastan usein makeaa, kuten hedelmiƤ tai marjoja ruuan seassa, esim. ananas pitsassa kuuluu inhokkilistalle. Myƶskin rusinat salaatissa jƤtƤn syƶmƤttƤ, mutta pari makeaa herkkua on ylivoimaisia suosikkeja kesƤisessƤ salaatissa.

Mansikka ja viinirypƤleet salaatissa suorastaan kuuluu uusien perunoiden, lohen ja muiden kesƤherkkujen rinnalle. Marjoja ja varsinkin mansikoita tulee syƶtyƤ nyt tosi paljon tuoreena ja makeiden jƤlkkƤreiden sijaan niitƤ voikin lisƤtƤ ruuan ohessa salaattiin.

Mun 12-vuotias kummipoika oli kylƤilemƤssƤ ja ehdoton suosikki ruokapƶydƤn tarjonnasta taisikin olla tuo mansikkainen salaatti.





MANSIKKAMOZZARELLA -SALAATTI

jƤƤvuorisalaattia
lehtisalaattia
tuoretta basilikaa
mansikoita
vihreitƤ rypƤleitƤ
mozzarellaa
limen mehua

Tein salaattia aika rennolla kƤdellƤ, repien salaatin lehdet ja mozzarellan sopivan kokoisiksi paloiksi. Mansikat ja rypƤleet on hyvƤ viilentƤƤ jƤƤkaapissa, jotta salaatista tulee ihanan raikas ja viileƤ lisƤ kesƤpƤivƤn ruokaan. Normaalisti kosteutan salaattia Ć¶ljyllƤ johon lisƤƤn mausteita, mutta tƤssƤ salaatissa kosteutta toi limestƤ puristettu mehu ja basilikan tuoreista lehdistƤ tulee hauska maku. TƤstƤ taiskin vahingossa tulla mun tƤn kesƤn suosikkiruoka, sopivasti herkullisia kesƤn makuja yhdisteltynƤ samaan salaattiin.


Ei kommentteja

SisƤllƶn tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate