Club Sandwich & bataattiranskalaiset

tiistaina, tammikuuta 26, 2016


Meillä on muodostunut ihana tapa tavata ystäväpariskuntaa säännöllisesti 1-2 viikon välein arkena, syöden ruokaa ja sen jälkeen viettää iltaa pelaillen korttia jomman kumman kotona. Tällä kertaa treffattiin meillä ja päätin tehdä ruuaksi jotain peli-iltaan sopivaa. Näin arkeen palaamisen jälkeen, lomalla hotelliruokaa syöneenä mieleen tuli kaikkien hotellien lounasklassikko Clubsandwichit. Niiden lisäksi paistoin uunissa bataattiranskalaisia, mitkä on niin paljon parempia normi ranskiksiin verrattuna. Ruoka ei ollut mitään sen erikoisempaa, mutta sopi hyvin tällaseen rentoon illanviettoon.

Leivät ja bataattiranskalaiset oli tarpeeksi nopea ja helppo toteuttaa näin lyhyemmälläkin aikataululla töiden jälkeen. Ainut huono puoli oli se, että annokset ehti vähän jäähtyä, ennen kun sain ne valmiina pöytään. Mutta se ei näyttänyt ketään häiritsevän ja miehetkin tais alottaa pelit ihan mahat tyytyväisenä.

Tällä kertaa peliin keskittyminen meinas herpaantua useampaan otteeseen, kun viime treffeistä oli kulunut lähes kuukausi ja juttua riitti aina joululoman kuulumisista lähtien. Näistä kokkailu/peli-illoista pidetään kyllä kiinni, on niin piristävää poiketa vähän arki-illan rutiineista ja järjestää jotain erityistä hyvässä seurassa.

Clubsandwichit

-paahtoleipää
-broilerin rintaleikettä
-härän sisäfilettä
-margariinia
-juustoa
-tomaattia
-tuoresalaattia
-punasipulia
-paistettua kananmunaa
-majoneesia

Käytä jokaiseen leipään kolme paahtoleipäkerrosta, niin että yhdestä kokonaisesta palasta tulee kaks leipää. Tein kahdenlaisia leipiä, toiset kana-cheddarjuusto- ja toiset härkämozzarellajuusto täytteellä. Muutoin täytteet oli molemmissa samat.

Aloita pilkkomalla tomaatit ja sipuli, paista myös munakkaat valmiiksi ja pilko leivän kokoisiksi palasiksi. Leipien paahtamisen jälkeen aloita niiden täyttäminen ja kerrosten pinoaminen. Kun leipä täytteineen on pinottu, leikkaa leivän reunat pois ja halkaise kokonaisesta leivästä kaks kolmiota. Hammastikut pitää leivät hyvin koossa ja ne voi helposti syödä käsinkin.






Bataattiranskalaiset

-bataattia
-pippuria, suolaa, sokeria, paprikajauhetta
-chiliä
-öljyä

Huuhtele bataatit ja pilko samankokoisiksi suikaleiksi. Huuhtele  suikaleet hyvin, että pinnassa oleva tärkkelys häviää ja asettele ne pyyhkeen päälle kuivumaan. Sekoittele "kuivuneet" bataattisuikaleet öljymausteseoksessa kulhossa ja levitä leivinpaperin päälle pellille. Paista n. 210c asteessa välillä käännellen n. 30min. Tarjoile rucolan päällä ja pienen crem fraiche nokareen kans.




Tätä reseptiä on helppo varioida. Täytteitä vaihtamalla ja kastikkeilla saa herkullisia, erilaisia makuyhdistelmiä.

Mukavaa viikon jatkoa!

-Nina

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate