Aamupala fiksaatio

torstaina, tammikuuta 28, 2016Tykkään tehdä ruokaa kotona ja erityisesti rakastan aamupalojen valmistelua. Ehkä siksi, että niissä on kiva yhdistellä erilaisia juttuja, vaihdella helposti makuja ja ne saa näyttämään kauniilta. Kyllähän ruoka maistuu paremmalta, jos se myös näyttää hyvältä. Viikonloppuisin on aikaa ja energiaa panostaa ruuanlaittoon eri tavalla kuin arkena ja silloin saa todella nauttia siitä kaikessa rauhassa.

Meidän viikonloppu-aamupalaan kuuluu yleensä aina kahvi, sillä muutoin sitä ei tuu juotua oikeestaan, kuin viikonloppuisin ja se tuoksu on niin huumaava. Sen lisäksi leipä on yleensä toinen tärkeä osa. Me ostetaan enimmäkseen kauraleipää, kaikki vehnäleivät yritän kiertää kaukaa.

Kolmas tärkeä osa aamupalaa on kylmä, raikas smoothie, jogurtti tai mehu. Ostettiin pari vuotta sitten kunnon tehosekoitin ja siitä lähtien oon ollu ihan koukussa siihen laitteeseen. Rahkan hapan maku sekoittuu hyvin marjojen, hedelmien ym makujen kans ja sekoittimeen voi laittaa periaatteessa mitä vaan kananmunasta selleriin. Näihin smoothieihin, jogurtteihin tai mehuihin ei kyllästy helpolla, kun makuja ja yhdistelmiä on niin monenlaisia. Ajattelin kokeilla viikonloppuna pitkästä aikaa myslin tekoa, jossain vaiheessa sitä tuli syötyä jogurtin kanssa ihan kyllästymiseen asti. Mutta jostain heräs  himo, pakko päästä tekemään sitä taas.
Joskus, kun halutaan poikaystävän kans jotain makeaa, tehdään esimerkiksi täytettyjä croissantteja, mutta yleensä leivän ja smoothien jälkeen onkin jo sen verran täys olo, että siinä on ihan riittävästi syötävää.

Tällä hetkellä oon ihan koukussa granaattiomenaan, joka on nyt parhaimmillaan sesonkihedelmänä.
Viime viikonloppuna lähdettiin aamupalan jälkeen keskustaan kävelylle, kun pakkaset oli laskenu ja ilma oli pilvisyydestä huolimatta kiva just ulkoiluun. Viime päivien kelit onkin ollu sitten taas jotain ihan muuta, tihkusade ja lätäköt ei hirveesti houkuttele ulos.

Ihanaa viikonlopun odotusta, ja tammikuun viimeisiä päiviä!


-Nina

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate