MITÄ SHOPPAILIN THAIMAASSA

tiistaina, tammikuuta 23, 2018Thaimaa ei oo varsinainen shoppailuparatiisi, ellei matkakohteena oo Bangkok. Me oltiin tällä reissulla pelkästään parilla eri saarella, joten shoppailu siellä jää aika minimiin. Thaimaaseen lähtiessä en yleensäkään pidä prioriteettina ostoksia, mutta tällä kertaa löysin kuitenkin sattumalta jotain kivaa.

Thaimaassa on selkeä jako "tusina t-paitakauppojen" ja joukosta erottuvien, yksilöllisten käsityöliikkeiden välillä. Tusina t-paitakaupoilla tarkoitan näitä kojuja, joita löytyy kymmenittäin vieri vieressä, sisältäen samanlaisia printtipaitoja ja rantavaatteita. Koh Samuin Bophut -alueelta löytyi kuitenkin pari joukosta erottuvaa, paikallisten kädenjälkeä myyvää liikettä. Tällaisista ostan mielummin jotain, eikä kaupanteossa joudu tinkaamaan ylihinnastakaan. Kesällä tykkään käyttää tyyliin sopivia, rentoja ja pieniä laukkuja, mitkä ei paina liikaa olkapäällä kulkiessa usein monia kilometrejä päivän aikana. Pakkasin reissuun tosi pienen nahkalaukun, mihin ei mahdu kuin puhelin, rahaa ja huulirasva. Tämä söpö laukku sattui kuitenkin kiinnittämään mun huomion Bophut -nimisellä alueella Koh Samuilla. Juttelin hetken herttaisen, vanhemman myyjän kanssa ja ostin sitten tämän laukun. Laukku on tehty vedessä kasvavien puiden kuivatetuista lehdistä, ja materiaali on kauniisti punottu kestäväksi laukuksi. Jos voisin keksiä jonkin tämän hetken jutun Thaimaan liikkeissä, niin se olisi tupsukorvikset, -kaulakorut ja kuvassa olevan laukkukorun tyyppiset pienet korut. Näitä ei tosin ollut joka liikkeessä, mutta käsityö/taideliikkeissä näitä löytyi. Hinta on selkeästi hieman kalliimpi tällaisissa, vajaa 10€, minkä mielellään maksoin, kun tuote oli itsessään laadukkaan oloinenkin. En käytä pukeutumisessa juurikaan voimakkaita värejä, mutta kesä-asusteisiin tuollainen värikäs tupsukoru tuo kivaa piristystä.Vaatteita ei ollut tarkoitus ostaa, mutta tämä mekko oli niin söpö, että ostin sen vähän kuin muistoksi tämän kertaisesta Thaimaan matkasta. Tiedättekö ne vaatteet, joista jää selkeä muistikuva ensikäytöstä? Tätä mekkoa käytin meidän nelikon viimeisenä iltana, ennen kuin Kaitsu palasi Suomeen ja matkasin viikoksi kaveripariskunnan kanssa Koh Phanganin saarelle. Väri on mintunvihreä ja leikkaus muutenkin hauska. Mulla ei oo harmi kyllä parempia kuvia näistä vaatteista, kuin nämä hotellin lattialla otetut. Toinen vaateostos oli tää rantamekko, kun huomasin, ettei mukaan tullut pakattua yhtään tän kaltaista helppoa mekkoa, mitä käyttää bikinien päällä. Koko on onesize, ja malli on super löysä, muttei onneksi haittaa tässä mallissa. Helmassa on söpöt pallot ja olkaimet on säädettävät. Tätä tuli käytettyä ahkeraan just rannalla, kun aurinko porotti +30c ja teki mieli heittää tää vaan suojaksi.

Nyt vaatetus on muuttunut kerta heitolla näitä Helsingin pakkaskelejä vastaavaksi. Oon ollut nyt pari päivää kotona, unirytmi heittää vielä hieman, mutta muutoin kotiinpaluu on tuntunut ihanalta. Suihkusta tulee lämmintä vettä ja thai-ruuan sijaan voin kokkailla mitä mieleen juolahtaa. Kotona odottikin ensimmäisenä suomi-ateriana lihapullia ja puolukkahilloa. ❤ Kaikkein parhaimmalta tuntui oma sänky. Muutamat kamat odottaa vielä matkalaukussa purkamista. Miten se pakkaaminen onkin niin paljon helpompaa, kuin tavaroiden purkaminen ja niiden paikoilleen vieminen. 

Ihanaa tiistaita!


Nina

2 kommenttia

 1. Oma sänky on oikeasti paras asia aina reissun jälkeen :D<3 Ihania juttuja oot ostanut, etenki toi hapsulaukku! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, edelleenkin joka yö nukahdan suurinpiirtein hymy huulilla. 😃 Toi hapsulaukku tulee niin käyttöön ens kesänä Suomessakin, nyt joutuu hetken odotteleen vielä käyttöä. ☃️
   Ihana Emilia, kun kommentoit💗

   Poista

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate