Metsä- vai pensasmustikka?

keskiviikkona, elokuuta 30, 2017


Satuin eilen bongaamaan tv:stä mielenkiintoisen dokumentin, jossa käytiin läpi metsä- ja pensasmustikan eroja. Mustikka on mulla se yleisin marja mitä syön läpi vuoden, joten jäin kuuntelemaan mielenkiinnolla, mitä eroja metsä- ja pensasmustikoilla on.

Mielenkiintoista oli, että dokumentissa haastatelluilla ihmisillä oli helposti "omia uskomuksia" siitä, kumpi mustikoista on terveellisempi. Esitettyjen faktojen kautta kuitenkin selvisi, että molemmissa marjoissa on omat terveyshyötynsä, eikä toinen ole toistaan parempi.


Pensasmustikka on houkutellut mua viime vuosina herkullisen ulkonäkönsä vuoksi, onhan se kauniimpi, isompi eikä tahraa samalla tavalla, kuin pienempi sisarensa. Pensasmustikka on helpompi syödä sormin sellaisenaan. Marjojen terveydellisten vaikutusten saavuttamiseksi niitä pitäisi syödä kuitenkin vähintään 100-200g per päivä. Pensasmustikoiden ollessa sen verran kalliita, kallistun siis itse kuitenkin metsämustikoihin hinnan vuoksi, jos jompi kumpi pitäisi valita.

Metsämustikoista tulee parasta smoothieta, se toimii aina. Maku ja rakenne säilyy parhaimpana heti jäisenä käytettynä, muuten marja ei ole parhaimmillaan. Suuren suosion ansiosta marjan hinta pysyy alhaisena, mikä on käyttäjän näkökulmasta tietenkin hyvä juttu. Itse kuulun siihen joukkoon, joka ei pakasta itse ostettuja marjoja, vaan tilasyistäkin meidän taloudessa ostetaan viikon marjat kerrallaan kaupasta.


Onneksi näiden kahden marjan välille ei kuitenkaan synny taistelua, sillä molemmat on sellaisenaan ravinteikkaita ja paljon hyviä terveysvaikutuksia sisältäviä. Oon edelleen ihan koukussa molempiin marjoihin. Ja näin syksyn tullen jotenkin entistä enemmän tulee mietittyä ruuan ravintoarvoja ja niitä ruokia, mistä saa vitamiineja ja jotka tukee hyvinvointia. Joten nämä kaks säilyy ainakin mun top listalla.

Mitä mieltä ootte näistä eroista terveysvaikutteisissa ruuissa ylipäätänsä, vaikuttaako hinta teidän ostopäätökseen, vai pelkät ravintoarvot?


Nina

2 kommenttia

 1. Hinta vaikuttaa kyllä ruuassa, mutta vaatteissa ja muissa tekstiileissä olen valmis hieman enemmän panostamaan! Olisi tosi kiva hieman enemmän "valita" mitä ostaa, mutta näin yrittäjänä (kaikkien laskujen yms pakollisten menojen jälkeen) rahaa ei jää paljon ylimääräiseksi... :/ Tulee kyllä paljon kerättyä itse esim metsästä kerättyjä mustikoita ja kotona kasvaa mm vadelmaa ja muutama mansikka rivi ja niitä onkin sitten mukava napostella talvella!
  Ikinä en ole tainnut ostaa pensasmustikoita, koen jotenkin paremmaksi ja "terveellisemmäksi" (:D) metsämustikat..

  Ihanaa että suomessa on niin herkullisia marjoja ja hedelmiä kesän ajan saatavilla ja talveksi voi sitten pakastaa näitä herkkuja! <3

  VastaaPoista
 2. Se on totta, vaikka kuinka haluis kaikessa panostaa laatuun ja luomuun, niin välillä joutuu tekemään rahan takia vähän huonompiakin valintoja. Mutta jokainen voi tietenkin aina jollakin tapaa kantaa kortensa kekoon. Ja mulle tulee kyllä hyvä fiilis niistä pienistäkin jutuista, millä voi vaikuttaa. Tuo marjojen poimiminen on ihan mahtavaa! Onhan se ihan eri syödä niitä itse poimittuja. 😊

  Ja samaa mieltä oon, yks juttu mitä ulkomailla ollessa aina kaipaa, on marjat.

  Kiitos sulle ihanan ajatuksellisesta kommentista! 💗

  VastaaPoista

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate