Miksi Thaimaa vei mun sydämen

keskiviikkona, maaliskuuta 29, 2017
Meidän reissusta  ja kotiinpaluusta alkaa olla pian kuukausi. Jos joltain on siis mennyt ohi, niin vietettiin Kaitsun kans helmikuu kokonaisuudessaan Thaimaassa. Suurin osa ajasta vietettiin Pattayalla ja Koh Taolla, mutta käytiin sen lisäksi mm. Chiang Maissa, Koh Samuilla ja Bangkokissa.

Kuvia on vielä lukematon määrä koneella, viikottain oon niitä lataillut instagramiin, @ninassusanne pahimman ikävän iskiessä. Varmasti tuun niitä täällä blogissakin myöhemmin vielä jakamaan, ja tässä postauksessa tulis taas muutama. Kuvien lisäksi jaan vähän omia kokemuksia Thaimaasta.

Matkailufirmojen mainoksissa Thaimaa edustaa usein lämpöä, ihanaa kulttuuria ja vehreää luontoa. Thaimaa on tuon kiiltokuvapinnan lisäksi paljon muutakin, minkä oppi hyvin näkemään kuukauden aikana.


Ensimmäisenä Thaimaahan tullessa kiinnittää kaduilla eniten huomiota noihin jumalattomiin sähköjohtonippuihin. Aikamoinen kontrasti palmujen ja matalien rakennusten väleissä nuo sekavat johdot. Niihin kuitenkin tottuu, samoten, kun kypärättä skoottereilla, jopa kolmipäänä, ajaviin paikallisiin.

_______
Thaimaan ruokakulttuuriin kuuluu katukeittiöt, joista saa tietenkin ihan mitättömällä summalla hyvää ruokaa. Sen verran turisti kuitenkin itse oon, että ostin ruuan kuitenkin aina kunnon ravintolasta. Tykkään ihan hirveesti aasialaisesta ruuasta, mm. Pad Thai ja Tom Yum on mun lemppareita. Toki reissulla tuli syötyä muutakin, mutta silti aasialainen ruoka on yks mun suosikeista.

_______ 


Thaimaahan on tehty jo pitkään pakettimatkoja Suomesta ja turismi on sielläkin ottanut paikkansa varmaan yhtenä suosituimpana talvikohteena. Jos haluaa nähdä vähän jotain erilaista ja rantojen lisäksi buddhalaiskulttuuria, niin suosittelisin matkaamaan pohjoiseen. Chiang Maita kehuinkin jo täällä, ja pohjoisesta löytyy muitakin käymisen arvoisia paikkoja.

Tollasten paikkojen kautta näkee ihan erilaista puolta Thaimaasta. Tietty kahden viikon loman pointtina voi olla vaan rentoilu ja rantaelämä, silloin suuntaisin varmaan Koh Taolle, missä me vietettiin viimeinen viikko. Ihana snorklaajan ja sukeltajan paratiisi ja rento saarifiilis jossa aika jotenkin pysähtyy.


Thaimaasta löytyy ihania, hienohiekkaisia rantoja. Mutta myös niitä, joista kukaan ei pidä huolta. Roskaaminen ja puutteellinen jätteenhuolto näkyy tietyissä paikoissa. Alkuun oli opettelua, että kaikki roskat menee samaan astiaan ja että roskia voi löytyä sieltä täältä rannoiltakin, jos esim. hotelli ei niitä omista. Muoviroskat tai lasinsirut hietikossa pysäytti ja sai oikeesti miettimään, miks joku jättää sellasia jälkeensä.

_______


Thaimaan luonto on tosi kaunista ja ilmasto on täydellinen talvella lämpöä kaipaavalle. Tuoreita hedelmiä saa joka kadun kulmasta ja ruoka maistuu aidosti hyvälle. Rehellisiä makuja ja ravintoloita ilman mitään hienosteluja. Muovituolipaikat (katuravintolat) sai nimensä tsunamin jälkeen, kun paikalliset alkoi rakentaa elämäänsä kirjaimellisesti maan tasalta uusiksi ja ravintolat rakennettiin uusiksi.

Thaimaalaiset ihmiset huokuu sellasta aitoa välittämistä ja kunnioitusta. Jotenkin sellasta kohdatessa, haluaa "turistina" käyttäytyä mahdollisimman hyvin ja arvostaa sitä, mitä me saadaan kokea lomalaisina siellä.

_______


Roskaamisen lisäksi koskettavaa oli nähdä, kuinka paljon Thaimaassa on katukoiria. Ne ei todellakaan elä sitä onnellisinta koiranelämää ja herättää joka kerta nähdessään "maailmanparantaja-fiiliksen".

_______

Arvostan joka reissun jälkeen aina vaan entistä enemmän matkustamista. Jokainen maa, jossa oon vieraillut, on joka euron arvoinen. Ruoka, kulttuuri, luonto ja ihmiset jättää aina jonkinlaisen jäljen. Thaimaa on sellanen maa, johon haluan palata uudestaankin. Siinä on vaan jotain, mitä ei ehkä ees nää kuvat ja ylistävät sanat saa tarpeeksi kerrottua.

Onko teillä jäänyt jostain matkakohteesta ihan lähtemätön fiilis, ja se olo että sinne on joskus palattava? Ne on sellasia paikkoja, jotka pitää lisätä omaan places to visit -listaan.


Nina

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate