Täytetyt Pitaleivät

keskiviikkona, tammikuuta 18, 2017






Vitsi miten kiva se onkaan löytää uusia makuja ja innostua jostain uudesta ruuasta. Jossain vaiheessa on aina kiva löytää uusia suosikkeja vanhojen tilalle ja tässä ois nyt meidän parin viikonlopun takainen kotikeittiön lauantaiherkku, täytetyt pitaleivät.

Pari eri kastiketta, itse tehdyt pihvit ja raikas salaatti, tästä tuli yllättäen meidän tammikuun suosikkiruoka.

Parasta tässä kokkailussa on se, että häärittiin yhdessä Kaitsun kans keittiössä, mä tein toisen kastikkeen ja valmistelin salaattiainekset, samalla kun Kaitsu teki pihvitaikinan ja valmisti ne. Rakastan just tällasia rentoja kokkailuiltoja, missä taustalla soi hyvät biisit ja ruokaa valmistaessa voi juoda viiniä ja herätellä nälkää siinä samalla.



_______

TÄYTETYT PITALEIVÄT

Pitaleivät koostui valmiista leivistä, salaatista, pihvistä ja parista eri kastikkeesta. Täytteitä saa olla runsaasti.




PIHVIT



lampaanjauhelihaa 150-200g / pihvi
ranskalainen sipulikeitto
salottisipulia
kananmunia
mausteita

_______



Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja muotoile pihvit sopivan kokoisiksi suhteessa pitaleipiin.
Jätä pihvien paisto loppuvaiheeseen, kun kaikki muut täytteet on valmiina. Paista pannulla noin 10min, riippuen pihvin paksuudesta.


TSATSIKI

turkkilaista jogurttia
kurkkua
valkosipulia
tuoretta korianteria tai minttua
pippuria & suolaa
_______

Raasta kurkku ja valuta siitä ylimääräinen neste pois. Silppua yksi valkosipulinkynsi ja sekoita kurkku, sipuli ja mausteet turkkilaiseen jogurttiin. Tykkään tehdä kastikkeen niin, että kurkkua on 2/3 osa ja jogurttia 1/3, jotta siitä ei tule liian juoksevaa. Minttu tai korianteri antaa raikkaan lisän perinteiseen tsatsikiin.



BARBEQUE-KASTIKE

barbeque-kastiketta
punasipulia
habaneroa
_______

Pilko sipulit, kuullota ne kattilan pohjalla öljyssä miedossa lämmössä. Lisää barbeque-kastiketta ja habaneroa, sekoittele kastike tasaiseksi. Mittasuhteet menee fiiliksellä. Tee kuitenkin kastiketta noin 0,5 dl kahdelle hengelle, jotta sitä riittää.



Kastikkeiden ja pihvin lisäksi leivän väliin tulee raikasta vihreää salaattia, korianteria ja vuohenjuustoa. Kastikkeet on maultaan erilaisia, mutta sopii hyvin yhteen. Eniten ihastuin tässä ruuassa tuohon barbeque-kastikkeeseen, se oli supermaukasta ja sopi hyvin lampaanlihalle.

Nina

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate