Talviaamun Kaura-Omenapaistos

lauantaina, tammikuuta 14, 2017






Kun lämpötila on pakkasella ja lunta pyryttää koko talven edestä, niin mieli tekee jotain "talvista" ruokaakin. Kaneli on sellanen mauste, jota käytän tosi harvoin, ainoastaan jouluisessa riisipuurossa ja kauraomenapaistoksessa. Kun alkoi tekemään mieli jotain talvista herkkua, niin maistoin suussa automaattisesti tän talvisen herkun, kanelin ja kypsennetyn omenan yhdistelmän.

Hassua, miten tietyt ruuat ja maut liittyy niin paljon eri vuoden aikoihin. Mutta eihän kylmä jäätelö maistu samalta nyt, kuin kesähelteillä ulkona, tai pitkään kypsytetty pataruoka yhtä kotoisalta kesällä, kuin nyt talven kylmillä keleillä. Ruualla on ehdottoman piristävä vaikutus ainakin mun arkeen. Sen huomaa, kun ei oo tullut kokkailtua oikeen mitään kunnolla, ettei energiaa ja kiinnostusta vaan oo ollut. Mutta nyt tää vuoden vaihtuminen on saanut taas mun kokkausinnon heräämään.

Kauraomenapaistos on mitä yksinkertaisin valmistaa ja ainekset löytyy aika valmiina kaapista.


KAURA-OMENAPAISTOS

3dl kaurahiutaleita
3-5 vihreää omenaa
0,5dl sokeria
2tl kanelia
100g voita

_______

Kuori ja viipaloi omenat. Käytin paistoksessa vihreää, happamampaa lajiketta. 
Levitä ne voidellun, laakean astian pohjalle. Ripottele omenoiden päälle kanelia.
Sulata voi kattilassa ja sekoita siihen sokeri ja kaurahiutaleet.
Levitä seos omenoiden päälle ja paista uunissa 200c asteessa noin 20min.
Tarjoile vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
Kuuman paistoksen ja kylmän lisukkeen yhdistelmä toimii kyllä aina.






Helmikuussa me suunnataan kuukaudeksi Aasiaan, joten senkin puolesta on nyt ihana kokkailla mahdollisimman suomalaisia ruokia. Se vaihtelu tekee ihan hyvää, että tuun varmasti siellä reissussa syömään kaikkea muuta, kuin mitä nyt arkena yleensä syön.

Ihanaa viikonloppua!


Nina


Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate