Sun ajatukset, mun ajatukset

torstaina, lokakuuta 22, 2015


Usein parisuhteessa riidat lähtee liikkeelle siitä, että minä ajattelen omasta näkökulmasta ja toinen omastaan. Omassa päässä ajatuksen kulku ei lähes 100% varmuudella ole juuri samanlaista, kuin sen toisen päässä ja näin voi syntyä turhia kiukustumisia toisen tekemisiin tai olettamuksia siitä miksi toinen on toiminut tietyllä tavalla. Mutta se oma tapa ajatella ei ehkä todellakaan oo aina se oikea ja ainut tapa.

Toinen tapa synnyttää väärinkäsityksiä on tekstiviestit tai ylipäätänsä kirjoitettu teksti. Viestin välityksellä äänensävyt, tauot, painotukset ja ilmeet jää kuulematta ja näkemättä ja näytölle ilmestyy vain toisen kirjoittama teksti, joka voi muuttaa tarkoitustaan monella tapaa, kun se suodattuu lukijan ajatusmaailman läpi.

Soittamalla tai kasvokkain puhumalla välttää varmasti monta turhaa väärinymmärrystä ja on helpompi jutella, kun toinen on siinä vieressä. Toisaalta jollekin asioiden ilmaisu kirjottamalla voi olla helpompaa, ja yhdellä emojilla voi olla isokin merkitys. <3

Ois mahtava, jos omat tunteet vois aina sivuuttaa ja osaiskin fiksusti esittää omat ajatukset niin neutraalisti, ettei toinen ehdi puolestaan reagoida "väärin" sun kysymyksen asetteluun tai ihmetellä ajatuksenkulkua. No, jos sammakot on jo päässy suusta, toinen voi vielä olla fiksusti reagoimatta vastatykityksellä ja sen sijaan esittää suuttumatta oman näkökulmansa. Tällöin tämä sammakoiden heittelijä voi vielä palata maanpinnalle ja ymmärtää rakentaneensa omassa päässään ihan vääränlaiset kuvitelmat.

Näitä ajatuksia heräs taas tiistai-illan parisuhde-ohjelmasta, Ensitreffit alttarilla. Miten hyviä aiheita tässä ohjelmassa käsitelläänkään! Meillä tää toinen puolisko ei oo niin innoissaan ohjelmasta kuin minä, mutta välillä kuulee kuitenkin sivukorvalla jonkun asian, mitä ohjelmassa käsitellään ja niistä syntyy yleensä tosi hyviä ja mielenkiintosia keskusteluja. Sellasia keskusteluja, mitä pitäs jokaisessa parisuhteessa käydä. Niissäkin, jossa muistetaan rakastaa toista ja hymy nousee huulille aamulla herätessä ja illalla nukahtaessa toisen viereen.



Pääsin tänä vuonna eka kertaa käymään Linnanmäen valokarnevaaleilla. Ja siellä oli niin kaunista! Jokainen laite ja ympäristö oli valaistu värikkäillä valoilla ja paikalla oli hurjasti porukkaa. Illan päätteeksi juhlistettiin kauden päättymistä värikkäillä raketeilla. Ens vuonna muistan varmasti tän, niin ehditään laitteisiinki kiljumaan, ennen kuin ne jo suljetaan.

Pian on viikonloppu, mahtavaa sellaista kaikille! Toivon mukaan mulla on viikonlopun jälkeen muutama kuva Kuusamon hienoista maisemista ja takki täynnä energiaa ja hyvää mieltä uuteen viikkoon.

Kuullaan!

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate