Uutta kodin sisustukseen

maanantaina, lokakuuta 12, 2015
Tänä syksynä ollaan saatu nauttia pimenevien, tunnelmallisten iltojen lisäksi kirpeän aurinkoisista ja valoisista päivistä. Mikään ei harmita mua niin paljon, kuin herätä aamuun keskellä pimeyttä silmät ristissä ja huomata illalla, että päivä on vilahtanut ohi ilman välähdystäkään auringosta.

Viime viikon aamut on ollu kaikkea muuta, kuin harmaita. Auringonvalo houkuttaa ulos nauttimaan ihanasta säästä, mutta myös sisällä on kivempi puuhailla, kun luonnonvalo saa kaiken loistamaan.

Muutettiin poikaystävän kans tähän meidän nykyiseen kotiin viime keväänä ja suurin osa meidän sisustuksesta pysyikin ennallaan, mutta välillä on kiva ostaa jotain uutta, tai vaihtaa vanhaa. Viime viikkoon asti ollaan viihdytty mainiosti ilman verhoja, ikkunoiden ollessa jo sinänsä niin kauniit. Mutta mielessä on ollut kuitenkin pehmentää sisustusta verhoilla.

Päädyttiin hankkimaan läpikuultavat, valkoiset ja kevyet verhot ei niinkään peittämään vaan sisustamaan ja pehmentämään kodin yleisilmettä. Asunnon vajaan kolmen metrin huonekorkeus on yks piirre mihin nimenomaan ihastuttiin alunperinkin ja verhokauppoja aikamme kierreltyä saatiin todeta, että sen mittasia verhoja ei valmispaketteina löydykään. Teetettynä hankkiminen sujui lähes yhtä vaivattomasti ja valikoimaa kankaissakin löytyi runsaammin.

Ainut asia, mikä jännitti tilauksessa, oli se että tuleehan verhoista sopivan leveät, niin että ne ei näytä liian kapeilta, mutta ei myöskään liikaa peittäis ikkunaa. Myyjästä oli suuri apu, ja paras vinkki oli, että kankaan ollessa ohutta, leveyttä kannattaa olla mielummin reilusti, kuin liian vähän. Ja lopputulos olikin just hyvä, kaks metriä kangasta saa verhon näyttämään sopivan muhkealta paikallaan ja luonnonvalo kuultaa kuitenkin läpi.

Luonnonvalon lisäksi pimeään vuodenaikaan kaikenlaiset sisustuslamput ja kynttilät tulee aika aktiiviseen käyttöön. Sellasesta pehmeestä, lämpimästä valosta tulee ihanan tunnelmallinen olo ja seuraavaksi voikin alkaa miettimään jo tulevia jouluvaloja ja koristeita. Mutta maltetaan nyt niihin hetki vielä.

Sunnuntain aamupalalle tein yhdistelmän smoothieta ja luonnonjogurttia, tuli muuten tosi raikas ja hyvä yhdistelmä.

Tässä käytin smoothie-osaan mansikoita, vettä, chia-siemeniä, maca-jauhetta, kauraleseitä ja vähän limeä. Pohjalle kaadoin ensin luonnonjogurttia ja sen jälkeen tuo smoothie ja lopuksi päälle muutama tuorevadelma viemään kielen mennessään. Pienikin vaihtelu normaaliin tuo kaivattua piristystä. Talven aikana yritän saada houkuteltua itteni pitkästä aikaa kaurapuuron makuun, luulen että marjojen ja muiden lisukkeiden avulla se vois kerran tai kaks jopa onnistuakin!
 

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate