Klassinen Ceasarsalaatti kanalla

keskiviikkona, huhtikuuta 20, 2016
Oon mukana Vaasanin ja Indiedaysin Sano se leivällä -kampanjassa, jossa osoitetaan toiselle tunteita ruualla arjen lomassa. Ensimmäisessä osuudessa kokeilin erilaisia levitteitä, joiden postaus löytyy täältä. Tähän toiseen ruokaan tuli idea ravintoloiden klassikkoannoksista, kun juteltiin poikaystävän kans viimeks ruokaa ostettaessa ulkona syömisen ja kotiruuan eroista.

Suomessa ulkona syöminen ei oo tunnetusti kovin edullista, varsinkaan jos haluttaa lähteä syömään pitemmällä kaavalla. Pikkuhiljaa ruokailukulttuuri onkin muokkautunut kukkarolle ystävällisemmäksi ja suosiossa on tällä hetkellä street food -ravintolat, helppoa ja hyvää pienemmällä rahalla ja kotoisemmassa ravintolaympäristössä ilman valkoisia pöytäliinoja.

Oon itse ehdottomasti enemmän tän street food -ruokaideologian kannalla, kun nyt ollaan nähty että halvemmallakin voi saada laadukasta ja hyvistä raaka-aineista valmistettua ruokaa. Festareilta tutut food truckit, ravintolapäivät ja kesällä kadulta mukaan napattu ruoka nautittuna puistossa voittaa mennen tullen fine dining meiningit.

En muistakaan, millon oltais viimeks käyty syömässä kalliimmin ulkona, kun mieluummin ollaan poikettu näihin tuttavallisempiin katukeittiöihin. Tästä lähti idea tuoda kotiin ravintolatunnelmaa, valmistamalla klassikko-annos ceasarsalaatti kanalla. Toinen tärkeä pointti tässä annoksessa on se, että mietin miten leipä vois olla osana ruoka-annosta. Ja krutongithan on olennainen osa perinteistä ceasarsalaattia.Tein krutongit Vaasan vaalean täysjyvän taika -nimisestä runsaskuituisesta täysjyvävehnäleivästä, joka on laktoositonta, eikä sisällä mitään lisäaineita. Krutongit tuo rapeutta ja paahteista makua salaatin ja kanan joukkoon. Niistä saa tosi maistuvia käyttämällä eri mausteita. Tällä kertaa laitoin mausteeksi silputtua valkosipulia, basilikaa, suolaa, pippuria ja paprikajauhetta. Mausteet sekoitetaan öljyn kanssa kulhossa, jonka jälkeen leivästä leikatut palat pyöritellään mausteseoksessa ennen pannulla paahtamista.

Krutongit on valmiita, kun pinta tuntuu sopivan rapealta ja väri on kauniin ruskettunut. Valmistin krutongit ekana, jotta ne ehtii vähän rapeutua ja jäähtyä ennen syöntiä. Salaatin lisäksi annoksen proteiinipitoisuutta lisäämään leikkasin siivuiksi maustamattomia broilerin fileitä ja maustoin ne ennen pannulla paistamista samalla öljymausteseoksella, kuin krutongit.

Kastikkeena käytin turkkilaista jogurttia, jota sekotin revittyihin romaine-salaatin paloihin. Lisäsin salaattiin myös parmesanjuustoa, joka tuo syvempää makua muuten niin raikkaaseen salaattiin. Ceasarsalaatin ainekset on lyhykäisyydessään tosi toimivat; rapea salaatti raikkaan kastikkeen kanssa, voimakas parmesanjuusto, maukas kana ja rapeat krutongit vaan muodostaa tosi herkullisen kokonaisuuden.Jos haluat voittaa itselles herkullisen, 40€ arvoisen herkkukorin, niin käy osallistumassa Vaasanin ja Indiedaysin Sano se leivällä kampanjaan instagramissa julkaisemalla omat leipäterveiset hastagein #sanoseleivällä , #jyväntaikaa ja @vaasan_leipomot . Leipäterveisillä voit osoittaa välittämisesi läheisille, pienillä teoilla arjessa on suurin merkitys.

Mä odotan jo innoissani tulevaa viikonloppua, silloin on nimittäin pari ihanaa ystävää Oulusta tulossa meille viikonlopuksi ja lauantai-illan kruunaa Indiedaysin gaala-ilta. Myöskin vappuna on tiedossa erityistä juhlaa, mistä kerron täälläkin varmasti tarkemmin!

Ihanaa viikon jatkoa,

-Nina

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate