Onnea meille - illallinen ravintola Ragussa

sunnuntaina, marraskuuta 08, 2015
Toinen marraskuuta, vuonna 2013 me alettiin mun poikaystävän kans virallisesti seurustelemaan ja viime viikonloppuna juhlittiin meidän kaksvuotispäivää. Tuntuu siltä, että aika on mennyt tosi nopeesti, mutta paljon siinä ajassa on tapahtunutkin.
Tän kahden vuoden aikana ollaan ehditty muuttaa kaks muuttoa (ensin mun kamat poikaystävän luo ja viime keväänä yhdessä uuteen asuntoon), reissata niin Suomessa kuin ulkomaillakin, juhlia yhdessä ja ystävien kanssa tärkeitä juhlia, viettää hetkiä perheiden kanssa lähempänä ja kaukana, iloita arjesta ja elämän käänteistä. Yhtäkään hetkeä en vaihtais pois. <3 

Juhlistettiin meidän kaks vuotispäivää viime viikonloppuna neljän ruokalajin illallisella Ragussa. En ollut ennen käynyt kyseisessä paikassa, mutta varmasti tuun käymään uudestaankin tän jälkeen.

Ennen alkuruokaa tarjolla oli erilaisia leipiä ja levitteitä. Itsetehty pestonäkkäri oli parasta näkkäriä, mitä oon ikinä maistanu, niin hyvää. Arvostan ravintoloissa kauniita yksityiskohtia ja täältä niitä löytyi pöydän kattauksesta ravintolan sisustukseen asti.

Alkuruokana syötiin tartaria vasikan sisäpaistista ja punajuurta. Tää annos oli niin kaunis ja kaikki maistui tosi hyvälle. Parasta tartaria, mitä oon syönyt, mikä oli ehkä myös noiden lisukkeiden ansiota.


Taivaallisen alkuruuan jälkeen syötiin herkkutattikeittoa, omenaa ja kahvimajoneesia, hauskasti lasipurkissa tarjoiltuna. Kuulostaakin jo aika villiltä, eikä tää makuyhdistelmä ollu ihan mun lemppareita. Kahvi teki keiton mausta ehkä vähän raskaan, eikä majoneesiakaan ois mun mielestä tarvittu. 

Pääruokana lautaselle tuli karitsan ulkoseläkettä, ja -makkaraa, lisäkkeenä oli kyssäkaalia ja grillattua päärynää. En ite yhdistele hedelmiä lihan kans, ylipäätään syön niitä yleensä vaan sellasenaan tai jälkkäreissä. Tähän annokseen tuo päärynä sopi kuitenkin hyvin ja karitsan liha oli mureaa. 


 
Ja sit päästiinkin ehkä tärkeimpään, siis jälkkäriin. Purkista löytyi metsämansikkajäätelöä, mallasgranolaa ja maitosuklaata. Taas tosi kaunis annos ja tykkään jälkkäreistä, mistä löytyy paljon erilaisia osia. Jätskin ja suklaan yhdistelmä on aika varma valinta ja tuo granola lisänä, nam.


 
Meidän pöytä oli varattu puoli seiskalta, jolloin ravintola oli tupaten täynnä.  Näistä kuvista tulee olo, että ravintola ois ihan tyhjä, meidän lähtiessä ysin jälkeen suurin osa porukasta olikin jo lähtenyt jatkaan iltaa toisaalle.

Ragu oli kaikkinensa tosi viihtyisä ja ruoka oli hyvää, ilta oli varmasti työntekijöille kiireinen (halloween-lauantai), mutta ruuat tuli tasaseen tahtiin ja palvelu oli hyvää.


 

Tää sunnuntaikin on juhlanpäivä, onnea siis omalle ja muillekin iseille!


-Nina

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate