Mustikkatortut

lauantaina, marraskuuta 14, 2015
Leipominen ei oo mulle yhtä vaivatonta, kuin ruuanlaitto. Ruokaa kokkaillessa makuja on helpompi korjata, toisin kuin leivonnassa voi tulla ylläreitä ja lopputulos ei välttämättä ookaan sellanen, kuin ohjeessa ja kuvassa. Kokkaillessa käytän harvoin valmiita reseptejä, mutta leipoessa seuraan silmä tarkkana ohjetta, jotta lopputulos ois onnistunut.

Viimeks taisin leipoa keksejä englanninkielisestä ohjeesta, jonka kuvassa keksit oli herkullisen muhkeita ja ohje vaikutti simppeliltä. Noooh, lopputulos ei ollutkaan ihan se mitä mulla oli mielessä, keksit levis uunissa valtaviksi lätyiksi ja rakenne oli enemmän rapea, kuin se murea ja kuohkea muoto mitä ohjeen kuvassa oli. Taisin muuttaa jonkun mittayksikön väärin kääntäessä ohjetta. Onneksi keksit kuitenkin maistui paremmilta, mitä näytti.

Aina ne leipomukset ei oo uunista tullessa sitä mitä oli tarkotus ja yleensä ne kokeilut jääkin siihen yhteen kertaan. Onneks netti on pullollaan ihania ja h e l p p o j a reseptejä, mistä saa heti kertaheitolla onnistuneita.

Löysin tän ihanan torttureseptin Lindan Fashion Frosting blogista, jota vähän muokkasin täytteiden osalta. Käytin torttujen täytteenä mustikoita, mansikoita ja omenaa. Omenoita pehmensin mikrossa minuutin ja maustoin ne kanelilla ja sokerilla. Tällasissa cup cake:issa on helppo vaihdella täytteitä, niin saa useampia eri makuja kerralla.

Eilen metsästin keskustasta silikonisia muffinssivuokia (sen jälkeen kun olin vahingossa jumittanut joulutavarahyllyjen väliin hypistelemään kaikkea ihanaa!) ja ainut mitä löysin, oli pinkit ketun malliset muotit Clas Ohlsonilta. Mut nää ketut ajoi nyt asiansa oikein hyvin.

Ohje oli helppo, varsinkin, jos käyttää valmista murotaikinapohjaa. Nyt kun nää onnistui multa niin hyvin, niin lupaan ens kerralla tehdä pohjankin ite! ;)

Raaka-aineita on reseptissä tosi vähän ja eri täytteillä saa helposti muunneltua makua. Tortuista tuli raikkaita ja sopivan makeita. Rakastan tällasia yksinkertasia ohjeita, joissa onnistumisprosenttikin on suurempi. Tässä ei voi siis epäonnistua!



Tässä resepti samanlaisena (paitsi täytteet) kuin se, mikä löytyy tuolta Lindan sivuilta.

Pohja

Sunnuntain murotaikinapohja 400g
Tomusokeria kaulimiseen

Täyte

400g maustamatonta tuorejuustoa
2 munaa
2dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2 sitruunan kuorta raastettuna
2dl marjoja/omenaa

-

Kauli sulanut murotaikina puolen sentin paksuiseksi ja painele taikinasta lasilla muffinssivuokiin sopivan kokoisia palasia. Painele taikinapala vuuan reunoja myötäillen.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja sekoita täyte, tuorejuusto, sokerit ja raastettu sitruunankuori, keskenään. Lisää lopuksi munat joukkoon. Täytettä ei tarvi vatkata. Tällä ohjeella torttuja tuli 16 kpl.

Lusikoi täytettä muffinssivuokiin niin, että taikinan reunaa jää himpun verran näkyviin. Lisää lopuksi täytteen päälle marjat ja omenat. 

Paista uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea. Koristele tortut tomusokerilla ennen syöntiä.

















Surullisista Pariisin uutisista huolimatta rentouttavaa lauantai-iltaa,


Nina

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate