Maltan top 6 ravintolat

perjantaina, heinäkuuta 24, 2015
Maltan reissun aikana ehdittiin kokeilla useita ravintoloita ja selkeesti sieltä löyty pari suosikkiakin, mitkä haluan teille listata.



1. The Westin Dragonara Resort
 
Ekana aloitan meidän hotellin aamupalasta, sillä valikoima oli tosi laaja, ja sitäkin olennaisempaa oli se, että tarjolla olevat kasvikset ja hedelmät oli aina tuoreita ja niitä oli saatavilla. Runsaaseen valikoimaan ei ehtiny kyllästyä vajaassa kahdessa viikossa, mikä on yleensä tyypillistä hotelliaamupaloissa.
 
Hotellista löytyi lisäksi kolme muuta ravintolaa, joista yhdessä käytiin. Mentiin sinne eka iltana merinäköalan houkuttelemana, muuten lähdettiin aina hotellin ulkopuolelta löytyviin ravintoloihin.
 
 
 
 
leipää leikkeleellä, kananmunaa ja kasviksia,  // maustamatonta jogurttia marjoilla, kauraleseillä ja cashewpähkinöillä // greippimehua ja vesi // mini croissant
 
 
-
 
 
2. The Avenue
 
Tää oli ehkä meidän lemppari illallispaikka kaikista ja löytyi meidän hotellin läheltä, Placevillestä. Foursquaresta löytyi tääkin ravintola 8,7 arvosteluilla, ja ei menny kyllä pieleen tuo arvio. Yleensä terassilta löytyvät pöydät oli täynnä, mut 10min odottelun jälkeen saatiin jo pöytä. Ravintolassa oli kova kiirus, mut ruokaa ei joutunut kuitenkaan odotteleen mitenkään kohtuuttomasti. Hinta-laatusuhde oli täällä välimeren ravintolassa hyvin kohdillaan.
 
 

 


 
beef carpaccio // simpukkapasta // yrttilohi salaatilla
 
 
-
 
 
3. Maltese Mama
 
Täältä Pacevillen alueelta löytyvästä ravintolasta sai pääasiallisesti välimeren ruokaa ja maltalaisena erikoisuutena jänistä. Ruoka oli tosi hyvää ja henkilökunta ystävällistä. Alkuruuat oli tosin jo niin isoja, et toka kerralla käydessä muistin siirtyä suoraan pääruokaan talon puolesta tarjoiltavien bruchettaleipien jälkeen. Täällä maistettiin parasta viiniä, mitä reissun aikana satuttiin löytään. Maltese Mama on ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, siellä on ihanan autenttinen tunnelma. Hotellissa ei ollut ilmaista Wi-Fi:ä, kuin aulassa, joten esimerkiks täällä ravintolassa sai käytettyä myös nettiä puhelimella.
 
Nää kuvat oli kaikista ne "ei niin herkullisen näköset", ehkä johtu myös kameran valotuksesta. Mut ruoka oli hämärästä ulkönäöstä huolimatta tosi hyvää.
 
 
 
 
bruschettaa ja maltalaista makkaraa sekä tapenadea // tonnikalapiirakka
(pääruuat jäi näköjään ruokahuumassa kuvaamatta. mut syötiin lohta ja jänistä)
 
 
-
 
 
4. D-Office
 
Mentiin Vallettaan eka kertaa sunnuntaina, jolloin suurin osa kaupoista olikin kiinni ja kadut aika tyhjillään ihmisistä. Joka puolella näky roskia edellispäivän katolilaisista pyhimysjuhlista ja osa kaduista oli koristeltu näyttävästi. Kävellessä ympäriinsä löydettiin pieneltä poikkikadulta tää söpö ravintola. Sisällä ois ollut paljon katseltavaa, mutta päädyttiin kuitenkin syömään ulos. Hyvä niin, koska alkuruuan jälkeen toiselle puolelle katua asteli tavaroineen hanuristi, joka alkoi valmistelemaan illan settiä. Herttanen vanhus viihdytti meidän illallistamista ihanilla klassikkobiiseillä, jotka sopi just noille historiallisille kujille ja sai ohikulkijat hetkeksi pysähtymään.
 
 
 

 


 
 
sinisimpukoita tomaattikastikkeessa // meriahventa
 
 
-
 
 
5. Kantina - Cafè & Wine
 
Seuraavalla kerralla mentäessä Vallettaan kaupatkin oli auki ja siinä kiertelyn aikana pysähdyttiin tähän kahvila-ravintolaan syömään jotain pientä. Tää käynti osottautui reissun halvimmaksi ruokailuksi. Mun club sandwich, limppari, ja kahvi maksoi yhteensä 12e. Pelkästä cappuccinosta sais Helsingissä maksaa melkeen 1/3 tosta hinnasta.
 
 

 


 
 
club sandwich salaatilla // burgeri ranskiksilla ja salaatilla // cappuccino
 
 
-
 
 
6. Club Sushi
 
Sushi toi mukavaa vaihtelua reissun aikana syötyihin kala-aterioihin. Hinnat oli vähän alle Suomen keskitason. Osa rullista mureni syödessä, mut kala oli hyvää ja annokset tosi kauniita. Paikka sinänsä ei ollut niitä idyllisimpiä, mut joka ravintolasta, niin kuin tästäkin, löytyi sisältä hyvä ilmastointi, jos halus kuumuutta karkuun.
 
 

 


 
 
sushia // asahi olutta
 
 
-
 
 
Koko reissun ajan syötiin aika kevyesti, päivällä kuumuudessa teki mieli syödä usein jotain raikasta salaattia ja illasta taas suomalaisesta ruokakulttuurista poiketen vähän raskaammin. Mentiin usein seiskan ja kasin välillä syömään ja jaettiin alkuruoka. Jälkkärit jäi väliin, sen sijaan olon viilentämiseksi päivän helteessä syötiin usein jätskit. Mun lemppari oli Oreo tuutti, namm.
 
Lämpötilat Maltalla oli muuten reilusti yli vuosittaisen keskiarvon, sillä asteita oli varmaan +35c ja vähän enemmänkin. Auringon laskettua lämpömittari pysy edelleen noin +26c. Kaikki hellemekot ja -vaatteet pääs siis melkein ekaa kertaa tälle kesää käyttöön. Reissun vaatetuksesta ja parista ostoksesta vois tehdä sit ehkä seuraavan postauksen.
 
 
 Ihanaa viikonloppua, toivottavasti se aurinko edes vähän lämmittäis.
 
-Nina
 
 
 
 

Ei kommentteja

Sisällön tarjoaa Blogger.

INSTAGRAM - @ninassusanne

Translate